KÜLFÖLD

Vonatsíneken fotózták kisbabájukat a felelőtlen szülők egy őrült TikTok kihívás miatt

Már több száz súlyos áldozatot követelt a veszélyes kihívás. Felfoghatatlan, miért vállalkoznak ilyesmire az emberek.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő esetre hívták fel a walesi hatóságok a közösségi média felhasználók figyelmét. Egy új és rendkívül veszélyes kihívás terjed a TikTokon, amit jobb, ha senki, sem próbál ki!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legújabb trend szerint a vonatsíneken fekve, ülve vagy állva fényképezik magukat az emberek. Már több mint egymillió megtekintést hozott a közösségi média platformján ez az életveszélyes mutatvány.

vasúti sín

Megdöbbentő módon akadt olyan fénykép is, ami egy egész csoportot ábrázol, ahogy a vonatsíneken fényképezik magukat. Nemrég pedig egy fiatal szülő gondolta, milyen vicces, hogy kisbabáját leülteti, majd otthagyja a Gwynedd állambeli Harlechben lévő vasúti átjáróban.

A Network Rail vasút társasság szerint az életveszélyes trend miatt már 433 súlyos incidens történt – írja a Daily Star.

A szervezet a brit közlekedési rendőrséggel és a Transport for Wales-szel (TfW) összefogva új kampányt indított, amely felhívja a figyelmet arra, milyen veszélyekkel jár, ha valaki akárcsak egy pillanatra is megáll a síneken.

„Egyetlen fénykép sem éri meg a kockázatot, vagy a családot érintő fájdalmas veszteséget. A vasúti átjárókon való szórakozás – beleértve a fényképezés céljából való megállást is – illegális és rendkívül veszélyes. Aki mégis megpróbálkozna vele, bíróság elé kerülhet, és 1000 font pénzbírságra számíthat” – részletezte Richard Powell felügyelő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?