KÜLFÖLD

Zokogásban tört ki az orvos: a szeme láttára állt meg ikertestvére szíve

Elképesztő fájdalmat kellett átélnie a testvérpárnak.
  • Szerző: Ripost

Megrázó jelenetnek lehettek tanú a BBC nézői. A csatorna egy dokumentumfilmet mutatott be, melyben egy orvos testvérpár esetét követték nyomon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Alexander van Tulleken, vagy ahogy többen ismerik, Dr. Xand nagy népszerűségnek örvend a briteknél, több tévés műsorban is szerepelt már szakértőként. A 41 éves doki önként jelentkezett egy gondozóházba, ám a koronavírus ledöntötte a lábáról. Két hét házi karantén után a főbb tünetek elmúltak, ám a légszomj és a heves szívdobogás megmaradt.

Éppen ezért felkereste szintén orvosként dolgozó ikertestvérét, Christ, aki a Covid-19 részlegen dolgozik a londoni egyetemi kórházban. Megvizsgálták a férfit, és kiderült, háromszor gyorsabban ver a szíve az átlagosnál, ez pedig könnyen tragédiához vezetne.

Ezért egy drasztikus beavatkozás mellett döntöttek. Dr. Xandnak gyógyszereket adtak, majd megállították a szívét.

Testvére végig fogta a lábát, feszülten nézte a szívmonitort. Ám amikor meghallotta a sípoló hangot, összetört. Természetesen sikerült visszahozni a testvérét egy sokkhatással, de pár másodpercig valóban halott volt. Chris pedig zokogásban tört ki, amikor testvére szíve újra normál ritmusban kezdett verni.

A történet azonban itt nem ért véget. A dokumentumfilm felvétele után Xand állapota nem javult, és újra le kellett állítani a szívét. Majd kiderült, hogy a vírus roncsolta a szívizmokat, ez okozza a szabálytalan pulzust. Dr. Xandnak gyógyszereket kell szednie és szüksége lesz egy szívműtétre is.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?