Létrehozva: 2020.02.27.

Különleges intézkedések a migránsbandák ellen

Első olvasatra talán nehéz elhinni ezeket a híreket. Tényleg ez történik a jóléti államok példaképének számító Svédországban?

A svéd Kronogarden községében golyóálló üvegre cserélték a nyugdíjasklub ablakait, hogy a bevándorlókból, illetve azok gyerekeiből álló bandák ne zaklassák az időseket. A községben végbemenő brutalitás-sorozatról az a Joakim Lamotte újságíró is tudósított, akit korábban már egyszer meg is vertek munkája közben.

Tavaly több svéd médium is beszámolt arról, hogy a helyi közösségi házat, ahol a Nemzeti Nyugdíjas-szervezet tartja a bingó estjeit, gyakran támadják migrációs háttérrel rendelkező fiatalok, akik kövekkel dobálják be az épület ablakait, valamint „kurva” és egyéb degradáló üzeneteket hagynak a nyugdíjasoknak. Ez idáig 28 ablakot törtek be a rongálók, többet légpuskával. Nyilvánvalóan furcsa örömöt lelnek a nyugdíjasok erőszakos zaklatásában.

A helyzetet az önkormányzat elég súlyosnak értékelte ahhoz, hogy golyóálló üvegekre cserélje ki az épület régi ablakait. A művelet majdnem 10 ezer euróba kerül majd, de ez még mindig fele annyi, mint amennyit a község eddig a betört ablakok cseréjére fordított.

A községben élő migránsok erőszakos bűncselekményeiről és tömeges megmozdulásairól rendszeresen tudósít Joakim Lamotte, szabadúszó újságíró, aki saját bőrén is megtapasztalta, milyen az, amikor egy riport alkalmával megtámadják és kirabolják. Csak azért mert megpróbálja feltérképezni az agresszív migránsok motivációit.

 

Az Express svéd hírportálon nemrég megjelent egy cikk arról, hogy a rendőrség szerint a stockholmi alvilágot uraló bandavezérek migrációs hátterűek. A cikk arra is kitér, hogy a 32 személyből csak 17 friss bevándorló míg 15 már Svédországban született második generációs migráns, aki bűnözőnek állt. A banda-problémák pedig egyre jellemzőbbel az országban, hiszen egyre több esetről számolnak be a svéd lapok is. A bűnbandák svédeket zaklatnak és bántalmaznak.

 

Ugyancsak a térségből származó hír, hogy Finnország 175 fiatal migránst fogad be a görög szigeteken és Máltán található migránstáborokból, jelentette be Maria Ohisalo finn belügyminiszter. Az észak-európai országnak az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága javaslata alapján 850 bevándorlót kellene befogadnia 2020-ban, de az önként vállalt kontingenssel együtt ezer fölé nő a betelepítettek száma. A finn parlament által pénteken megszavazott 175 szíriai és afgán származású migráns a kvóta fölött érkezik Finnországba, ezzel 2020-ban a betelepítettek száma meghaladja idén az ezer főt. A statisztikák szerint egy őshonos finn állampolgár fizetésének négy százalékát keresi meg egy bevándorló hátterű férfi Finnországban eltöltött első évében, és ez az arány 10 év után sem nő 40 százalék fölé. Éppen ezért a bevándorló hátterűek között nagyon magas a segélyezési arány az országban. Beszédes adat, hogy az 2016 óta elkövetett csoportos nemi erőszak bűncselekmények 93 százalékát muszlim migráns hátterű személyek követték el. Pedig mindössze a lakosság 2,8 százalékát teszik ki az iszlám vallásúak, tehát ha az összes nemi erőszakot nézzük, egy muszlim férfi nagyjából hússzor valószínűbb, hogy nemi erőszakot fog elkövetni, mint egy keresztény finn. Finnországban egyre gyakoribban a bevándorlóellenes megmozdulások is. Néhány napja több, migránsokat szállító busz is visszafordult a svéd-finn határról Svédországba, miután finn tüntetők élőláncot formáltak a határon, így tiltakozva a bevándorlók beáramlása ellen. Az országban egyre nagyobb a bevándorlóellenes populista Finnek Pártjának támogatottsága is: már ők a második legnagyobb politikai erő.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 év után szakított a magyar énekesnő

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett