POLITIK

Lelőtte az afgánt a német rendőr, mert az súlyzórúddal támadt rá

Amikor egy hangos veszekedés miatt egy ház lakói kihívták a rendőröket, még senki sem gondolta, hogy a rutinellenőrzés halállal fog végződni.
  • Szerző: SZM

A falakon is áthallatszó hangos veszekedés miatt egy ház lakói kihívták a rendőröket a Hamburg melletti Stade városkában, szombaton este. Akkor még senki sem gondolta, hogy a rutinellenőrzés halállal fog végződni. A helyszínen két ember veszett össze és a megérkező rendőrök sem tudták őket békésen szétválasztani, sőt az egyikük rögtön ellenük is fordult.

Az egyik rendőrtiszt megpróbálta őt borspermettel lenyugtatni, de az sem hatott. Amikor a támadó felkapott egy súlyzórudat és azzal ütött a rendőr felé, akkor a rendőr elővette a fegyverét és egy lövéssel megállította a férfit. A golyó rossz helyen találta őt el és halálos sebet kapott. A mentővel kiérkező orvos már csak a halálát tudta megállapítani.

Kiderült, hogy a rendőrre támadó 20 éves migráns Afganisztánból érkezett Németországba. A ház lakóit egyelőre Stade városában szállásolták el, a rendőrség pedig lezárta a helyszínt.

A nyomozást a cuxhaveni rendőrség folytatja, amely arra is kíváncsi, hogy min veszett össze a két férfi. Az ügyészség pedig arra keresi a választ, hogy hány lövés dördült el, és a rendőr jogosan használta-e a fegyverét.

Forrás: Truth24

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?