POLITIK

Lomnici: Karácsony polgármesteri esküjét szegte meg

Az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtökön kiszivárgott hangfelvétele, amelyben MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél.
  • Szerző: Ripost

ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán értelmezte a Karácsony Gergely őszödi beszédeként elhíresült hangfelvételt.

Az alkotmányjogász szerint a sorok közül azt is ki lehet olvasni, hogy Karácsony Gergely szerint vigaszág Horváth Csaba MSZP-s politikus számára, hogy Zuglóban polgármesternek indulhatott, amiért cserébe a szocialista politikus részt vett az előválasztás folyamatában.

Ifj. Lomnici Zoltán hangsúlyozta, annál sokkal súlyosabb ez az ügy, hogy valaki kiszivárogtatott néhány kósza gondolatot.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a hangfelvételen többek között azt mondta, „ha visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak, tudnék sztorikat mesélni”. A szakértő szerint a Kúria büntetőjogi határozata alapján a polgármester hivatalos személy, így kötelessége korrupciós bűncselekmények esetén feljelentést tenni.

Ha ilyen ügyről tudott Karácsony Gergely és nem tett feljelentést, akkor a rendőrségnek kell kivizsgálnia az ügyet – mondta el véleményét az M1 hírcsatornán ifj. Lomnici Zoltán.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?