KÜLFÖLD

Brutális: Baltákkal, botokkal rontott a stábra a fatolvaj maffia

A természetvédő és a velük forgató újságírók is tudták, hogy komoly veszélyben vannak az erdőben, de erre a támadásra ők sem számítottak.
  • Szerző: Buster

Régi erdélyi intelem, hogy a medve nem játék, de Románia hegyvidékein azt is tudják, hogy a fatolvaj maffiát is éppen annyira ajánlatos elkerülni, mint az említett faj képviselőit. Különösen igaz ez, ha még forgatni is akarunk róluk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

Ezt a leckét volt kénytelen megtanulni két újságíró és egy környezetvédő aktivista, akik Szucsáva megye erdőségeiben készítettek filmet az ott zajló illegális fakitermelésről. A famaffia tagjai nem igazán akartak szerepelni a felvételen és ennek fejszékkel és botokkal adtak hangot. Az összetűzés eredményeként mindhárman kórházba kerültek. Adta hírül a foter.hu magyar nyelvű romániai hírportál.

A rendőrség beazonosított öt elkövetőt, akiket bevittek a dornavátrai őrsre. Az egyik áldozat, Tiberiu Boşutar jól ismeri a rájuk támadó csapat hangadóját, egy erdőmérnököt, aki többször is halálosan megfenyegette őt. Egyelőre azért nem nevesítette, mert az illető tudja, hogy hol lakik, és félti a családját.

A két újságírót eszméletlen állapotban szállították kórházba.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?