Létrehozva: 2020.01.17.

Magyarország a német ügyészséghez fordult egy megszúrt férfi ügyében

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.
A német sajtó szerint egy „arab vagy afrikai” származású férfi dulakodás közben megszúrt egy magyar fiatalembert”– írta az államtitkár, és egy német hírportálra hivatkozott, amely szerint az eset január 4-én történt. Mint Menczer Tamás fogalmaz, „kinti kollégáink a cikkből értesültek a történtekről, természetesen felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, a magyar férfit megoperálták”. A bejegyzéshez mellékelte a PZ-news.de hírportál jelentését, amely szerint a tettes először a magyar férfit szúrta meg, majd menekülés közben egy török embert is megsebesített. A magyar férfi állapota stabil. Menczer Tamás közölte: „az ügyészséghez fordultunk, tájékoztatást kértünk a nyomozás állásáról”.
A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt-BKA) által nyilvánosságra hozott legutóbbi statisztikai adatok alapján az előző évhez képest jelentősen nőtt Németországban a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma és aránya is. Főleg a gyilkosságok és a nemi erőszakok tekintetében romlanak a statisztikák.
A BKA készített tanulmányt a Rendőrségi Statisztikai Hivatal (Polizeiliche Kriminalstatistik-PKS) által közzétett adatok alapján, „Bűnözés a migráció kontextusában„ cím alatt. A tanulmányt a német Die Welt és az orosz Sputnik szemlézték. A kutatás alapján Németországban a német állampolgárok sokkal nagyobb eséllyel válnak bűnöző migránsok áldozataivá, mint fordítva. Tavaly 102 ezer súlyos bűncselekményt követtek el a migránsok németek és más migránsok ellen, ez 7 százalékkal több, mint az előző évben. Ha csak a német állampolgárságú áldozatok arányát nézzük, akkor az emelkedés 19 százalékos. A legnagyobb mértékben a gyilkosságok száma növekedett, 2018-ban 230 németet gyilkoltak meg migránsok, míg 2017-ben csak feleennyit. A migránsok tavaly 3261 német ellen követtek el különböző szexuális jellegű bűncselekményeket, ez 21 százalékos növekedést jelent. A statisztika alapján egyértelmű, hogy a bűncselekményeknek áldozatul esett migránsok esetében az elkövetők túlnyomó többsége, 82 százaléka szintén migráns. 2018. decemberi adatok értelmében, Németországban 697 ezer olyan migráns él, aki kapott menekültstátust, azok száma pedig, akik benyújtották a menedékkérelmüket, de még nem bírálták el azt, 300 ezer fő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna