POLITIK

Már 5 ember meghalt a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban

Információk szerint a ma közölt új halálesetek között van olyan idős ember, aki a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonában halt meg, ő az ötödik áldozata a vírusnak az otthonban. Több mint 500 lakó van teljes karanténban, legalább 65-en megfertőződtek eddig. – írja az Origo.
  • Szerző:

Karácsonyék szerint minden rendben

Karácsony Gergelyék eddig lerázták magukról a felelősséget, Budapest főpolgármestere legutóbb megdöbbentő posztot tett közzé a Facebookon.

Állítása szerint a Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban, és azt állapították meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek. Vagyis minden rendben van Karácsony szerint.

A bejegyzésében ráadásul a felelősséget az otthonok alkalmazottaira próbálja tolni azzal, hogy azt állítja, a kritikák nem is az ő munkáját kérdőjelezik meg, hanem a gondozókét.

 

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal intézkedjen a Pesti úti Idősek Otthona lakóinak védelmében. Erről Pintér Gábor, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagja beszélt szerdán az intézmény előtt.

„Ez Budapest legnagyobb idősek otthona, amelynek a Fővárosi Önkormányzat a fenntartója.„– hangsúlyozta a képviselő

Mint kifejtette, a dolgozókkal együtt több mint hétszáz ember érintett. Az intézmény teljes karantén alatt áll, a járványügyi vizsgálat jelenleg is zajlik, így – mint Pintér Gábor fogalmazott – nem kizárt, hogy a fertőzöttek száma emelkedni fog.

A képviselő szerint mindez nem történhetett volna meg, ha a Pesti úti Idősek Otthona fenntartója, a Fővárosi Önkormányzat a kezdetektől fogva betartja és végrehajtja azokat az utasításokat és útmutatásokat, amelyeket a hatóságok az önkormányzatok részére kiadtak.

„Úgy tudni, semmilyen intézkedés nem történt, még az utóbbi napokban sem, amikor már értesülni lehetett a fertőzöttekről. Súlyos mulasztások történtek Karácsonyék részéről, ezzel veszélyeztetik az idősek otthona lakóinak életét és az őket ellátó dolgozók egészségét” – jelentette ki már szerdán is Pintér Gábor.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?