Létrehozva: 2021.11.08.

Márki-Zay felmondja amit Gyurcsány tanított neki

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje lemigránsozta a határon túli magyarokat, majd kitiltotta közösségi oldaláról az ezt szóvá tevőket.

A rezsicsökkentés eltörlése mellett a sajtószabadságot is felszámolná Márki-Zay Péter, aki egy jobboldali publicistát és egy politikai elemzőt máris kitiltott az oldaláról.

Az elmúlt hétvégén azt bizonyította a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, hogy nem bírja a kritikát, illetve a szembesítést saját korábbi nyilatkozataival, és rosszul tűri azt is, ha a jobboldalt támogató közszereplők kommentelni merészelnek a közösségi oldalán. Márki-Zay először a Hír Tv publicistáját, Trombitás Kristófot tiltotta ki az oldaláról, majd ezt követően Deák Dánielt, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjét is. „Akik a leginkább hivatkoznak a szólás­szabadságra, azoknak fontosabb a legkevésbé” – fogalmazott Trombitás. Hozzátette: „Többek között Szabó Tímea és Gyurcsány Ferenc is ugyanígy tett korábban. „Lemigránsozta a határon túl élő magyarokat, nemzettestvéreinket. Jól sikerült ez a gyurcsányi továbbképzés, nem? Micsoda eredeti, rendes jobboldali gondolatok!” – tette hozzá Trombitás. Deák Dániel Facebook-oldalán osztotta meg, hogy Márki-Zay Péter letiltotta őt a közösségi oldaláról. „Ennyit a baloldali demokráciafelfogásról: miután a kommentem több lájkot kapott, mint a videója, Márki-Zay Péter letiltott a Facebook-oldaláról!” – írta a politikai elemző. A hozzászólásban, amiért a baloldali miniszterelnök-jelölt a tiltás mellett döntött, Deák azt sérelmezte, hogy Márki-Zay a határon túli magyarokat nevezte migránsoknak. Mint fogalmazott: „Nekem a kárpátaljai magyarok nem számítanak (idegen kultúrájú) illegális migránsnak, hanem nemzettársaim, akiket sok szeretettel látok a határainkon belül, ha szeretnének idetelepedni a rossz ukrajnai állapotok miatt. A kormány 2015-ben Európán belül az elsők között mondta ki, hogy az illegális bevándorlás rossz, kerítést is épített a határra, amiért rengetegen támadták hazánkat. Ezek után azt mondani, hogy valójában a Fidesz a bevándorláspárti és nem a baloldal, amely 2015-ben minden bevándorlásellenes intézkedést támadott, olyan, mintha a fehérről akarná bebizonyítani, hogy az valójában fekete. Nem nagyon fog menni!” – fejtette ki az elemző. Márki-Zay Péter eltörölné a rezsicsökkentést, ha a jövő évi választások után kormányra kerülne. Erre hívta fel a figyelmet a Fidelitas legújabb videója. Illés Boglárka, a szervezet elnöke szerint ezt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének több korábbi kijelentése is bizonyítja. A politikus úgy látja, Márki-Zay Péter hatalomra jutása esetén az embereknek ugyanazokra a megszorításokra kellene számítaniuk, mint amelyek a Gyurcsány-kormány tevékenységét jellemezték. A Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldal az energiatakarékosságra ösztönzésre hivatkozva eltörölné azt az üzleti modellt, amely a lakosság számára lehetővé tette Európa legalacsonyabb rezsijét, és éves szinten négyszázezer forinttal növelné a háztartások terheit. A rezsicsökkentés eredményeként az Orbán-kormány három lépésben huszonöt százalékkal mérsékelte a lakossági áram, gáz és távfűtés árát. Ahhoz, hogy fenntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, érezni kell az energiaár-növekedést – vélekedett Márki-Zay Péter október 14-én a Gyurcsánynéval folytatott előválasztási álvitán.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elítélték a mozdonyvezetőt, aki kisiklatta a vonatot Tatabányánál

ripost.hu

Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

vg.hu

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

hirtv.hu

Támogatják az uniós vezetők a katonai segítséget Ukrajnának, de figyelembe veszik a tagállami érdekeket + videó

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?