Létrehozva: 2021.10.26.

Márki-Zay Péter: Inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorol a nagyszámú bevándorló

Márki-Zay Péter ma már óvakodik a migráció kérdésében megnyilatkozni, azonban korábbi megjegyzéseit lajstromba vette az M1 keddi adása, amelyből kiderül: a baloldali kormányfőjelölt is támogatja a bevándorlást. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint „Magyarország igenis, nemcsak, hogy képes befogadni messziről jött embereket, de jól is jár, jól is járna nagyon sokakkal”

Egyre több részletből rajzolódik ki az a kép, hogy Márki-Zay Péter folytathatja a baloldal bevándorláspolitikáját. Több portál és újságíró is előkereste a hódmezővásárhelyi polgármester korábbi nyilatkozatait, amelyekből kiderül, hogy a migrációs ügyekben egyértelműen a baloldali irányt követné a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay már az ellenzéki előválasztási kampányban is azt mondta, hogy „Soros Györgynek egy nyomorult bevándorlót sem sikerült behoznia az országba” – hangzott el az M1 csatorna kedd délutáni hírműsorában.

Az adásban lajstromba vett Márki-Zay Péter-idézetek közül elsőként a baloldali kormányfőjelölt egy 2019-ben, az önkormányzati választás előtt tett kijelentését olvasták be. Az akkor még csak Hódmezővásárhely vezetésére pályázó politikus Kálmán Olga könyvében beszélt arról, hogy szerinte a legfontosabb kérdés nem is maga a bevándorlás, hanem az integráció.

Amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni, különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a mohamedán vallású nem jöhet, a többi meg igen

– nyilatkozta Márki-Zay. A polgármestertől olyan kijelentések is elhangzanak, miszerint egy adott térség gazdasági fejlődésére „inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás ”, valamint hogy

Magyarország igenis, nemcsak, hogy képes befogadni messziről jött embereket, de jól is jár, jól is járna nagyon sokakkal”.

A kommentár szerint Gyurcsány Ferencnek is volt korábban hasonló nyilatkozata: a DK elnöke a migrációs válság kezdete óta azon az állásponton van, hogy az illegális bevándorlás nem jelent veszélyt. A műsorban felidézték, hogy Gyurcsány Ferenc nyíltan ellenezte a határzár megépítését is. A 2015-ös párizsi terrortámadás után pedig a DK elnöke úgy fogalmazott, szerinte jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól. Ugyanezen az állásponton van a baloldal miniszterelnök-jelöltje is.

Márki-Zay szerint a beengedett migránsok néhány éven belül beolvadnának a társadalomba.

Kálmány Olga könyvében a bevándorláspolitika és az LMBTQ-ideológia propagálásában élenjáró liberális demokráciák egyik fellegvárát hozta fel példaként:

Egy kanadai típusú szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak.

Az M1 műsora felhívja a figyelmet arra, hogy a baloldal migrációval kapcsolatos terveit idén augusztusban Gyurcsány Ferenc korábbi bizalmasa, Karácsony Gergely leplezte le a német médiában. A főpolgármester a Die Zeit című lapnak azt mondta: a menedékkérők jogainak biztosítása része a baloldal közös programjának, de ezt nem írják ki a plakátokra, mert akkor elbukják a választást. Korábbi, bevándorláspárti nyilatkozatait miniszterelnök-jelöltként már Márki-Zay Péter is igyekszik letagadni. Szombati beszédében még Soros Györgyöt is védelmébe vette.

„Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani”

– idézték az adásban Márki-Zay szavait, majd az Origo egyik minapi cikkének részletét, amelyben a portál felelevenítette:

a hódmezővásárhelyi polgármester lelkes szavakkal esküdött hűséget Gyurcsány Ferencnek és védte meg Soros Györgyöt a baloldali pártok október 23-i nagygyűlésén.

A portál emlékeztet rá, hogy a 2015-ben kezdődő migrációs válság első szakaszában legalább 400 ezer illegális bevándorló áramlott be Magyarországra, akiket aktívan segítettek Soros György hazai szervezetei. Így a Menedék, az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

travelo.hu

Ezzel a három csodálatos épülettel ünnepeljük a műemlékvédelmi világnapot

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság