Létrehozva: 2021.06.05.

Itt a bizonyíték: Óriási divatcikk lett a maszk

Eleinte utáltuk a kötelező „kiegészítőt” ám most, amikor lassan megválhatunk tőle, mintha megváltoztak volna a dolgok! Bizony, a maszk divatcikk lett, amivel kifejezhetjük a személyiségünket.

Amit eddig pólókkal, baseball sapkákkal, tetoválásokkal fejeztek ki az emberek, azt most sokan a maszkjukkal közvetítik a külvilág felé.

Fotó: Sulyok László

Sokan ráébredtek arra, hogy az arcot eltakaró maszk alkalmassá tehető személyiségük, érdeklődési körük kifejezésére. Persze a gyártók is egyből kapcsoltak, rárepültek az igényre, így aztán ellepték a boltokat a zenekaros, sportcsapatos, állatos, csillogós, vicces, megbotránkoztató maszkok, vagy éppen azok, amiken a kedvenc sorozatok főhőse látható.

Népszerűek lettek a költők

Vitathatatlanul egyedi maszkokat készít Török Szilvia, aki az aprócska textildarabon írók, költők képét, mellette egy frappáns, a járványhelyzethez illő idézetet jelenít meg.

„Eredetileg motivációs, jutalmazó pecséteket készítettünk pedagógusoknak. Amikor elérte Magyarországot a koronavírus-járvány, már voltak mindenféle frappáns idézetek összegyűjtve különböző költőktől. Gondoltam, megnézem, hogyan működnek ezek maszkokon, egyáltalán, lesz-e iránta kereslet” – ecsetelte a Ripost7-nek Szilvi.

Fotó: Török Szilvia

„Az volt a célom, hogy kicsit jobb kedvre hangoljam az embereket a nehézségek idején. Az ötlet annyira bejött, hogy nem győzöm gyártani! A legnépszerűbb talán József Attila, képe mellé egy verse címét írtam: „Levegőt!” Nagyon szeretik azt is, amin Edgar Allan Poe arcképe látható, mellette pedig egy szó A holló című verséből. Csak ennyi: never more, azaz: soha többé”.

Fotó: Facebook

El lehet bújni a maszk mögött

A maszk általi önkifejezés annyira népszerű lett, hogy a Ripost7 olvasói közül sokan úgy vélik, akkor is viselnek majd néha maszkot, ha már nem lesz rá szükség. A cél mindig az önkifejezés!

”A kedvenc focicsapatom a Paris Saint-Germain, így hát be is szereztem egy PSG-s maszkot – mondta Gergő. – Ha győz a csapatom, akkor különösen büszkén viselem, főleg ha egy ellendrukker jön szembe. A múltkor egy Barcelona maszkos biztonsági őr rám förmedt, hogy nem fertőtlenítettem a kezem, amikor beléptem a boltba a focis maszkban, pedig máskor, amikor egyszerű orvosi maszkot viseltem, egy szót sem szólt.„

Fotó: Keller Mátyás

Gergő a kedvenc kosárcsapata logójával díszített maszkot is büszkén viseli.

”Imádom a divatot, ezért tucatszámra vásároltam a különféle maszkokat„ – mondta Gabi. – ”A lényeg, hogy minden szettemhez passzoljon valamelyik. Előfordul, hogy nincs kedvem sminkelni vagy nyúzottnak tűnök és nem kérek a világból. Akkor csak hopp, felkapom az egyiket, és elbújok mögötte!„

Zolira nagy hatással volt a Joker című film, Joaquin Phoenix főszereplésével.

”Amikor megláttam az egyik online áruházban, hogy létezik jokeres maszk, mindjárt rendeltem magamnak! Véletlenül kettőt is. Néha rémült tekintettel néznek rám a villamoson, de a legtöbben elmosolyodnak. Szívesen hordom majd vírusmentes időkben is.„

A divatbemutatók állandó kelléke lett

A legmenőbb divatcégek is felismerték, hogy az arcmaszk az egyik legkelendőbb termék a világon. A divatbemutatók a járvány miatt idén nagyrészt online zajlottak, de tavaly nyáron a Dolce & Gabbana milánói divatbemutatójára már vendégeket is vártak, természetesen maszkban. A legnagyobb divatházak gyorsan rájöttek, hogy a maszkokkal is remekül lehet diktálni a divatot, így azokat minden esetben a bemutatott kollekcióhoz igazították.

Fotó: Northfoto

Egy japán férfi rukkolt elő a legbizarrabb maszkkal

Morbid kiegészítőket árusít egy japán kereskedő: olyan maszkokat, amik 3D-ben adják vissza igazi arcmodellek vonásait. Igaz, Shuhei Okawara terméke egyáltalán nem hatékony a vírus elleni védekezésben, de kellőképpen ijesztő, így a távolságtartáshoz mindenképpen hasznos.

A bizarr maszkok elkészítésében bárki segíthetett, amennyiben küldött magáról online egy fényképet és egy jelentkezési lapot. Okawara maga választotta ki több mint 100 jelentkező közül azokat, akiknek az arcát 3D-nyomtatóval öntötték maszkba.

A Ripost7 legújabb számában még több vicces vagy érdekes maszkot megmutatunk, ezen kívül számos érdekességről olvashatsz. Keresd az árusítóhelyeken a lapot!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Zelenszkij terve: így akarja kirobbantani a harmadik világháborút

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

"Megkért, hogy ne hagyjam őt elkallódni" - Hajas László is elismerte az apró nógrádi faluban élő fodrász fiú tehetségét

vg.hu

Arany: egyszer az életben adódik olyan lehetőség, amit az iráni támadás hozhat

metropol.hu

„Hú, de szép lány!” – Sydney van den Bosch exférjére is újra rátalált a szerelem

mandiner.hu

Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

mindmegette.hu

Ez a világ legegészségesebb, filléres zöldsége! Akár otthon is termesztheted

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mutatjuk, hol jár a legnagyobb otthonfelújítási támogatás

POLITIK

A csokoládékirály elindul Zelenszkij ellen az ukrán elnökválasztáson

POLITIK

Szexrabszolgaként tartottak, kínoztak meg lányokat a Németországban letartóztatott migránsok

POLITIK

Több tízezer forint plusz pénzt ér ez a hír a nyugdíjasoknak

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

POLITIK

A britek szerint az oroszok külföldi zsoldosokat toboroznak

POLITIK

A Lánchíd-botrány az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye