POLITIK

Még gyerekekre is ráhúzta a kormányt a tébolyult tapolcai ámokfutó

Tíz autót tarolt le hat helyszínen fél nap alatt az ittas K. Zoltán. Az akció végén három zsarunak kellett őt leteperni, ugyanis kiderült: súlyos mentális gondokkal is küzd.
címkék:
  • Szerző: ripost

Az egész netet bejárta az a videó, melyen egy fehér furgonban ülő sofőr először a rendőrökre húzza a kormányt a tapolcai benzinkútnál, majd pedig egy frissen vásárolt, álló Opelnek rontott padlógázzal. Kiderült, hogy a tökrészeg, 52 éves K. Zoltánnak aznap délelőtt már bevonták a jogosítványát, de délután egy kisteherautóba ülve tovább folytatta az ámokfutást, amely során valósággal vadászott az emberekre: nem kímélt sem autóst, sem gyalogost, sem rendőrt, még gyerekekre is ráhúzta a kormányt.

Az 52 éves K. Zoltán nem sajnált semmit és senkit

Az 52 éves K. Zoltán nem sajnált semmit és senkit
Fotó: Facebook

Árokba lökte a sofőrt, autókat rongált

A férfi szombaton kezdett bele a több napig tartó őrületbe, akkor szerencsére még csak egy villanyóra látta kárát a száguldozásnak. Húsvéthétfőn azonban már világosan látszott, hogy teljesen megkattant: akkor egy őt előző kocsiba hajtott szándékosan a Tapolca közeli Köveskál és Gyulakeszi között, és árokba lökte a sofőrrel együtt. Hamar kiderült, hogy nemcsak az esze ment el, de részeg is, így jogosítványát azonnal bevonták. Ez azonban egyáltalán nem zavarta a férfit, délután ugyanis – még mindig részegen – átült egy furgonba, és még az eddigieknél is durvább tombolásba kezdett Tapolcától Monostorapátiig, és vissza: útközben több jelzőtáblának nekirontott, kilenc autót megrongált, és szándékosan neki akart hajtani több szembejövő autósnak és gya­logosnak is.

„Monostorapátinál jött velem szemben, alig tudtam elrántani a kormányt. Utolsó pillanatban rántotta csak vissza. Nem én voltam az egyetlen, akivel ezt csinálta” – mesélte a Borsnak egy sofőr. Egy gyerekeivel sétáló apára is ráhúzta a kormányt.

„Azonnal elrántottam a gyerekeket, amikor láttam, hogy felénk sodródik a járdán. Mielőtt elért volna, visszarántotta a kocsit, és elporzott. Később hallottam, hogy több gyalogos is így járt aznap miatta” – ingatta a fejét az apa.

Zoltán fehér furgonjával vadászott az emberekre, elkaszálta, akit csak tudott. Az Opel totálkárosra tört

Zoltán fehér furgonjával vadászott az emberekre, elkaszálta, akit csak tudott. Az Opel totálkárosra tört (Fotó: police.hu)

Álló kocsinak ment, és rendőrök közé hajtott

Tapolcára érve is folytatta a zúzást: először az úton helyszínelő rendőrök közé hajtott, majd nyílegyenesen egy álló Opelbe rohant frontálisan. A kocsi­ban egy fiatal férfi és 14 éves öccse ült.

„Álltunk a kocsival egy helyben, aztán szemből elképesztően gyorsan belénk jött ez az ember. Nem szálltunk ki azonnal, mert az öcsémet kérdezgettem, hogy jól van-e. Mikor meggyőződtem róla, hogy nem sérült meg, kipattantunk az autóból” – mesélte a fiatal sofőr. Kiderült, hogy az egy hónapja vásárolt kocsi totálkárosra tört.

„Feltehetőleg gazdasági totálkáros lett. Emellett szörnyű belegondolni, mi lett volna, ha édesanyám 206-os Peugeot-jával, vagy ne adj isten a quaddal álltunk volna ott. Kiabáltam is vele, hogy ”és ha a 14 éves öcsémnek baja esik?„ – mondta szomorúan a sofőr.

Gyógyszert szed a mentális bajokra

Zoltán ezután sem nyugodott, a kocsiból kiszállva hisztériázni kezdett, míg végül három zsarunak kellett őt leteperni. A férfi ismerőseit nem lepte meg Zoltán embervadászata.

”Súlyos alkoholproblémával és mentális gondokkal küzd évek óta, a korábbi munkahelyé­ről is az alkohol miatt rúgták ki. Korábban pedig még egy traktort is ellopott„ – mesélte a férfi egyik ismerőse. Hozzátette: gondjaira gyógyszereket is szed.

”Soha többé nem szabadna kocsiba ülnie, mert egyszerűen életveszélyes. Remélem, rácsok mögé kerül, és a jogosítványát egy életre elveszik. De attól tartunk, hogy ez sem jelent garanciát arra, hogy nem ül többé autóba„ – ingatta a fejét az ismerős.

A sofőr ellen járművezetés közúti veszélyeztetés bűntett, valamint cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?