Létrehozva: 2021.09.28.

Megjelent a Ripost7 legfrissebb száma

Ezen a héten is rengeteg megdöbbentő és érdekfeszítő írás található a Ripost7-ben, melyből most egy kis ízelítőt adunk.

Gyurcsány rátette a kezét a fővárosi cégekre!

Gyurcsány Ferenc volt pártpénztárnoka felügyeli azt a mamutcéget, amibe beolvasztották a megszűnő patinás budapesti cégeket, a Főkerttől a Főtávig és a Budapesti Temetkezési Intézetig. Az igazgatótanács elnöke pedig Gyurcsány egykori államtitkára. Indulhat a baloldali pénzszivattyú?

Egy sajtóhírből tudta meg a kertészszakma, hogy mindenféle egyeztetés nélkül megszüntetik a 154 éves Főkertet – a céget, ami régebbi, mint Budapest… De beolvasztják a létrejött fővárosi mamutcégbe a több évtizedes köztisztasági céget, az FKF-et, a Budapesti Temetkezési Intézetet, a fővárosi távfűtésért felelős FŐTÁV-ot és a főváros kéményseprő cégét, a Főkétüszt is.

Az újonnan alakult cég rövidítése BKM, így máris van gúnyneve: „Budapesti Karácsony Művek”. A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. létrejötte nem csak arról szól, hogy összevontak cégeket. „Egybeöntötték” a patinás, nagy szakmai műhelyeket, veszélybe kerültek munkahelyek, az esetleg felszabaduló értékes ingatlanok a főváros kezére kerülnek, és az egésznek a tetejére ráültek Gyurcsány emberei: ők fognak dönteni a pénzügyi kérdésekben. Nem biztos, hogy szakmai alapon.

A fővárosban máris visszatért a Gyurcsány-korszak. Ahogy a miniszterelnök megfogalmazta: „Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában”. A városháza már tele van Gyurcsány régi embereivel, és most pontosan ez történik a BKM esetében is.

Arról, hogy miként is néz ki a Karácsony-féle demokrácia, további megdöbbentő részleteket olvashatsz a kedden megjelent Ripost7 hetilapban.

Gyurcsány Ferenc
Fotó: MTI

Cooky: tisztában vagyok a határaimmal

Cooky és profi táncos felesége, Debóra a Dancing with the Stars színpadán mutatja meg, hogy nemcsak az életben alkotnak tökéletes párost, de a táncparketten is. Igaz, a felkészülés okozott némi nehézséget, hiszen a rengeteg próba mellett két gyermekük is állandó figyelmet igényel. A rádiós a Ripost7-nek elárulta: le kellett győznie az egót a siker érdekében, a táncparketten ugyanis a felesége az úr.

Ripost7: Elindult a Dancing with the Stars. Jó formában van, láthatóan sokat fogyott. Szándékosan?

Cooky: Nyolc kilót adtam le, de nem a műsor miatt. Már azelőtt, hogy megtudtuk a feleségemmel, szerepelni fogunk, eldöntöttem, hogy itt az ideje ledobni néhány kilót. Elég volt a pufi fejemből és már a hasam is látszódott, amikor leültem... nagyon zavart.

Ripost7: Milyen módszerrel és mennyi idő alatt sikerült leadni ezt a nyolc kilót?

Cooky: Nincs semmi titok! Se kóla, se palacsinta, se túl sok kenyér. Eszem édességet, de csak mértékkel és nagyon sok vizet iszom. Csak a mennyiségeket csökkentettem és lementek a kilók. A táncban viszont sokat segít, hogy könnyebb lettem. Nem vagyok hiú, csak vigyázok magamra. Még van rajtam három kiló plusz, de a család nem engedi, hogy megszabaduljak ettől is, szerintük túl vékony lennék.

Ripost7: Milyen táncosnak tartja magát?

Erre a kérdésre, illetve arra, hogy összevesztek-e a feleségével az eddigi felkészülések alatt, megtalálod a választ a kedden megjelent Ripost7 hetilapban.

Fotó: Bors

Parasztnak állt az egyetemi tanár

Sipos Mihály egyetemi oktató volt, nemzetközi konferenciákon, külföldi katedrákon tartott előadásokat. 2010 telén azonban otthagyta sikeres karrierjét és feleségével, két gyerekével leköltöztek egy Cegléd melletti tanyára. Álmuk egy önellátó családi gazdaság volt, a valóság azonban ennél sokkal többet tartogatott számukra.

Sipos Mihály a gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát agrármérnökként, majd a karrierje fényesen ívelt felfelé. A központi tangazdaság igazgatója lett, PhD-t írt, tanított az egyetemen, hívták nemzetközi konferenciákra és külföldi katedrákra. Felesége, Ruszkai Krisztina díjugratóként hazai színekben versenyzett az Európai Bajnokságon. Hiába a siker, mindketten másra vágytak…

Önellátó gazdaságról álmodtak, saját lovakkal

„Szerettem volna a biotermelés felé elmenni, de rájöttem, hogy az még jobb, ha saját magunknak állítjuk elő az élelmiszert. Krisztina pedig arra vágyott, hogy a lovait saját istállóban tarthassa, és ha kinéz az ablakon, lássa őket. Szerettük volna az életünket kisebb ökológiai lábnyommal élni, amihez hozzátartozik az is, hogy egészségesebben élünk és fizikai munkát végzünk az állatokkal és a kerttel„ – idézi fel Mihály a kezdeteket.

Sipos Mihály az egyik madarával Fotó: Állatok a tanyán

Egy apró, komfort nélküli présházban kezdték. Hogy mostanra mire vitték és milyen mélypontokat éltek meg, arról érdekes részleteket olvashatsz a kedden, vagyis szeptember 28-án megjelent Ripost7 hetilapban, egyéb érdekfeszítő cikkek mellett. A lapot keresd az újságosoknál, vagy egyéb árusítóhelyeken!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

mandiner.hu

Lázár János Magyar Péter hangfelvételéről: „Az ígéret egy atombomba volt, egy vízipisztoly lett belőle”

ripost.hu

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

mandiner.hu

„Miért akarnánk, hogy egy ilyen játékos a padon üljön?” - a Liverpool szurkolói elmondták, mit gondolnak Szoboszlai Dominikról (VIDEÓ)

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 18.: a Rák megkönnyebbül, a Vízöntő elszánt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt