POLITIK

Megjelent a Ripost7 legfrissebb száma

Lerántjuk a leplet a luxuskörülmények között élő a vörösbáróról, Bige Lászlóról, Lékai-Kiss Ramóna a jó házasság titkairól mesél, és rejtekajtón át eljutunk Habsburg József nádor kriptájáig.
  • Szerző: Ripost

Luxuskörülmények között él Bige László

Bige László úgy él, mint egy király: több milliárdot érő birtokából egy földi halandók számára megközelíthetetlen erődrendszert csinált, amit magánutak, betonburkolatú vizesárok, megfigyelőrendszerrel felszerelt masszív kerítés vesz körül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A több telek összevonásával létrehozott nagybirtok területe 46 hektár, azaz közel félmillió négyzetméter. Ennek a közelébe sem mehet senki, Bige komoly őrszolgálattal is védi magát: emberei quaddal ellenőrzik a birtok környékét, megakadályozva ezzel, hogy bárki beláthasson. Pedig lenne mit nézni, a milliárdos műtrágyakirály igazi szabadidőközpontot teremtett meg magának, ahol bármely hobbijának, akár még a vadászatnak is hódolhat. Bige utazni is oda tud, ahova csak akar, birtokán egy helikopterleszálló is helyet kapott, amihez egy több milliárdot érő luxushelikopter is jár.

Fotó: Facebook

Ez év tavaszán minden bizonnyal a kapun belüli parkolóban állhatott meg az egykoron SZDSZ-es Horn Gábor a Gyurcsány-kormány államtitkárának Audija, akivel Bige feltehetően tárgyalt valamiről. Valószínűleg nem szerették volna, hogy kiderüljön találkozójuk, de Horn a Bige birtokáról kivezető magánút végén karambolozott, így derült ki, hogy a vörösbáró beszállt a baloldal politikai kampányába...

Hogy pályafutása elején miképp tett szert extra jövedelemre Bige László, milyen baloldali politikusok segítették az útját, és hogy került összetűzésbe a törvénnyel, kiderül a november 2-án megjelent 7-ből. Keresd az újságárusoknál!

Lékai-Kiss Ramóna: „Megvannak a magam kis praktikái”

Lékai-Kiss Ramóna színművésznő, műsorvezető. A Barátok közt című sorozat egyik szereplője volt, Szentmihályi Zsófiát alakította 2002 és 2018 között. Utána a TV2-höz igazolt, tavaly és idén a Dancing with the Stars műsorvezetője. Ennek kapcsán adott interjút a 7-nek.

Fotó: TV2

7: A TV2-n látható Dancing with the Stars kívülről egy habos-babos, valódi hollywoodi show-nak tűnik, miközben egy kőkemény, közel négyórás élő adás, amiben minden megtörténhet. Műsorvezetőként hogy lehet erre felkészülni?

Lékai-Kiss Ramóna: Megvannak a magam kis praktikái. A péntek este csak az enyém. A szövegtanulás mellett például felteszek egy arcpakolást, hajpakolást és igyekszem elmélyülni, kissé ki is zárom a külvilágot. Szombaton pedig már csak engedem, hogy vigyen az érzés. Egy biztos háttértudással sodródom az árral. Vannak komoly szabályaim is, túl sós ételt például nem ehetek élő show előtt.

7: Hogyhogy?

L-K. R.: Sajnos felpuffad tőle az arc.

7: Stohl Andrással közösen vezetik a műsort. Mennyire fontos ilyenkor az összhang, a kémia?

L-K. R.: A kémia a legjobb szó erre, és köztünk ez nagyon működik. Ismerjük és szeretjük egymást, mindig pontosan tudjuk, hogyan kell reagálni a másik rezdüléseire. Nekem ő egy biztos támasz.

7: Nehéz elfogulatlannak lenni egy ilyen műsorban?

L-K. R.: Nehéz, de...

Hogy mi segít Ramónának abban, hogy objektív maradhasson a Dancing with the Starsban, miképp változott meg a hozzáállása a Ninja Warrior kihívásaihoz, az életben vajon a megérzéseire vagy inkább az eszére hallgat, és szerinte mi a jó házasság három titka, kiderül a 7-nek adott interjújából. A teljes beszélgetést a november 2-án megjelent számban találod. Keresd az újságárusoknál!

Tragédiák emlékét őrzi a Habsburg-kripta

Egy sokáig elfeledett kriptában, a budai Várban nyugszik „a legmagyarabb Habsburg”, József nádor és családja. A stábját a Várkapitányság munkatársa kalauzolta a Habsburgok és holtak elnevezésű túrán.

A kriptát 1769-ben a Szent Zsigmond palotakápolna altemplomában alakították ki, és eredetileg az angolkisasszonyok és a palota személyzete temetkezett ide. A sírbolt első lakója egy gyermek volt, Affolter Péternek, a palota felügyelőjének csecsemő lánya.

1795-ben Budára kerülve József nádor hamar megszerette a magyarokat és a magyar értékeket, Bécsben gyakran szót emelt az érdekünkben.

Hogy honnan, milyen rejtekajtón keresztül lehet eljutni a kriptához, valójában hány elhunytat is őriz a családi sírbolt, s mi mindent köszönhetünk József nádornak, kiderül a november 2-án megjelen 7-ből. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?