Létrehozva: 2020.03.31.

Megszaporodtak a „leköpéses” bűncselekmények

Úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány sajátos bűncselekményekhez vezet szerte a világban, így Ausztriában.

Ausztriában továbbra is tilos kerti partikat, csoportos bulikat tartani, és a közterületeken sem lehet csoportosulni. Az oe24.at nevű lap írása szerint az utóbbi négy napban a rendőrségnek több mint 2000 alkalommal kellett beavatkozniuk úgynevezett „koronavírus-bűncselekmények” miatt.

Az osztrák belügyminisztérium közölte, hogy az elmúlt 2 hétben 10 426 szabálysértési eljárást indította azok ellen, akik megsértették a koronavírus megfékezésére hozott intézkedéseket. Például a nyilvános helyen való csoportosulás tilalmát. Több helyen tartottak úgynevezett koronavírus-partit, jellemzően fiatalok. Volt, ahol a rendőrségnek a szolgálati kutyát is segítségül kellett hívni, hogy lecsillapítsák a kedélyeket.

Egy linzi szupermarketben pedig videóra vettek két férfit, akik WC-papír- tekercset dobtak a sorok közé, beleharaptak almákba, amiket aztán visszatettek a rekeszbe. A walesi vasútállomáson egy férfi a takarítónő mellett a peronra köpött, majd elmenekült. Amennyiben őt elkapják, emberek egészségének szándékos veszélyeztetése miatt akár 3 év börtönre is ítélhetik. Bécsben a múlt héten letartóztattak egy 38 éves férfit, aki leköpött két járókelőt az utcán, miközben azt kiáltotta: „Koronavírusos vagyok, mindenkit megfertőzök.” Az intézkedő rendőröknek védőruhát kellett viselniük, amikor letartóztatták. Egy nőt a josefstadti börtönbe vittek hasonló ügy miatt, két áldozatát pedig 14 napos karanténba helyezték. De „nyalásos támadás” is színesítette a koronavírusos bűncselekmények palettáját.
Nagy-Britanniában, Franciaországban is hódít ez az új támadási forma A szigetországban a hivatalos személy szándékos leköhögése, leköpése bűncselekménynek minősül. Egy magát koronavírusosnak mondó mansfieldi férfit 12 havi börtönre ítélt a bíróság, mert leköpött két szolgálatát teljesítő rendőrt. Egy 65 éves brightoni férfi pedig 3 havi elzárást kapott hasonló bűncselekményért. Franciaországban pedig hét hónap börtönre ítélték azt a női sofőrt, aki egy rutinellenőrzés során teljesen kikelt magából. Mocskos fehéreknek hívta a rendőröket, majd azt kívánta nekik, hogy mindannyian a koronavírusba haljanak bele. A járőrök ezután megpróbálták megbilincselni a rendbontót, ám a nő ekkor még agresszívabb lett: előbb megragadta a rendőrök karját, majd feléjük köpött többször, és azt ordította, hogy ő maga is koronavírusos. Az egyenruhások sokkos állapotba kerültek az incidens után, és pár nap szabadságot is kaptak, amit azzal töltenek majd részben, hogy kiderítsék, valóban elkapták-e a vírusfertőzést.    
     

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna