Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.02.16.

Miért nem akarnak angolul beszélni Nagy-Britanniában?

Boris Johnson brit miniszterelnök nem először fejtette ki a véleményét ezzel a megdöbbentő jelenséggel kapcsolatban.

„Azt akarom, hogy aki ideköltözik, britnek érezze magát, ez a legfontosabb. És, hogy angolul tanuljon”, hangsúlyozta a brit politikus. „London és az ország bizonyos részein az embereknek többsége nem az angolt beszéli első nyelvként. Ennek meg kell változnia, hogy ők is hasznos tagjai legyenek a gazdaságnak és a társadalomnak”, idézte Boris Johnsont a The Sun.

A miniszterelnök-jelölt szerint a migráció kérdésében lenne mit tanulniuk a briteknek Ausztráliától, ahol konszenzus van arról, hogy a bevándorlóknak hozzá kell járulniuk a társadalom építéséhez. Egy jól kidolgozott pontrendszer alapján döntik el, hogy kit engednek be az országukba.

„Szigorúbbnak kell lennünk azokkal, akik visszaélnek a vendégszeretetünkkel. Ausztrália remek rendszert dolgozott ki a bevándorlásra, tanulhatnánk tőlük”, jelentette ki Boris Johnson.

Ausztráliában a letelepedési vízumhoz elengedhetetlen, hogy az igénylőnek megfelelő szakmája, és igazolható munkatapasztalata legyen ˜– az állam rendszeresen frissíti a hiányszakmalistát. Ezen kívül az életkort és az angol nyelvtudást is figyelembe veszik, így minél magasabban képzett az igénylő, annál valószínűbb, hogy megkapja a vízumot. Ausztráliában csak annyi bevándorlót engednek az országba, amennyit képes felvenni a munkaerőpiac.

A volt ausztrál külügyminiszter szerint katasztrofális a nyugat-európai migrációs politika. Alexander Downer egy korábbi nyilatkozatában kifejtette, hogy Ausztráliában mindig is alapelvnek tekintették, hogy maguk döntenek arról, kit engednek az ország területére, és milyen körülmények között.

„A nemzetállamban maguk az emberek kell hogy meghozzák a döntéseket, és a demokratikus folyamat eredményeképpen megválasztott kormány ennek az eszköze”, hangsúlyozta Downer a brüsszeli szervezetek nemzeti szuverenitást sértő gyakorlatával kapcsolatban.

„Nem hiszünk a nyitott határok eszméjében, abban hiszünk, hogy meg kell védeni az országhatárt, és ebbe jelentős energiákat fektetünk. Ennek morális okai vannak, hiszen semmiképpen nem akarunk bűnszervezeteket támogatni” fejtette ki az ausztrál politikus, majd hozzátette: az embercsempészek hajóit minden esetben visszafordítják.

Migráció pontozással Boris Johnson kormánya ausztrál típusú, képességek és képesítések felmérésére alkalmas pontozásos bevándorlási rendszert léptet rövidesen életbe. Johnson szerint „a kivételes tehetségű emberek az első hegedűsöktől az atomfizikusokon át a prímabalerinákig” jöhetnek, csakúgy, mint „a start-up világ királyai és királynői”. Az új rendszer alapján a szakképzett munkavállalók is elhelyezkedhetnek majd például a brit állami egészségügyi ellátó szolgálatnál (NHS) – tette hozzá. A harmadik kategóriába az új bevándorlási rendszer alapján azok tartoznak majd, akik egy adott, meghatározott idejű munkafeladat elvégzésére jelentkezhetnek, de ők nem kapnának automatikus tartózkodási jogot. Johnson kijelentette: ő nem ellensége a bevándorlásnak, és a brit nép sem ellenséges a bevándorlókkal szemben. Az 580 milliós Európai Unióból nagy számban érkezők azonban jelenleg gyakorlatilag hazájuk részének tekintik Nagy-Britanniát, és ezzel az a gond, hogy teljesen ellenőrizhetetlen – mondta a brit miniszterelnök. Priti Patel brit belügyminiszter a Sunday Express című vasárnapi brit lapban megjelent cikkében úgy fogalmaz: a szabad mozgás alapelve a Brexit előtt azt jelentette, hogy a brit kormány nem ellenőrizheti, ki lép be az országba. Patel szerint Nagy-Britannia biztonságosabb országgá tehető most az Európai Unión kívül, mivel a korábbi szabályozás könnyedén hamisítható személyazonossági iratok elfogadására kényszerítette a brit hatóságokat, és „egy luxemburgi bíróság dönthette el, hogy be kell-e fogadnunk veszélyes bűnözőket”. A brit kormány tervei alapján gyorsított eljárással kaphatnának letelepedési és munkavállalási engedélyt a magasan képzett vagy „kivételes képességű” kérelmezők, és azok is, akik Nagy-Britanniában kívánnak új vállalkozást létrehozni. Azok azonban, akik ellen súlyos bűncselekmény miatt született elmarasztaló bírósági ítélet, már be sem léphetnének az országba.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

hirtv.hu

Felgyújtotta magát egy férfi a New York-i bíróság előtt, ahol Donald Trump büntetőpere zajlik + videó

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Fantasztikus fizetésért toboroz dolgozókat a Lidl – ha kell, szállást is biztosítanak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra