Létrehozva: 2020.07.27.

Migránsok szökésben Fejér megyében és Olaszországban

Egy olasz táborból több mint száz migráns lépett le az éjszaka leple alatt, de Fejér megyében is feltartóztattak egy illegális migránsokkal teli személyautót.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 68, szombaton 107, vasárnap 60 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon 34 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 674 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások. A megelőző héten – július 13-tól 19-ig – ez a szám 499 volt. A román és horvát határszakaszon 104 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 14 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Mintegy százan szöktek ki a hét végén szicíliai Caltanisetta táborából, ahol karantén alá helyezett tunéziaiakat szállásoltak el. Vasárnap estig legalább tíz bevándorlót találtak meg a fegyveres erők katonái és a rendőrök, a többieket továbbra is nagy erőkkel keresik. Sajtóértesülések szerint a táborban elhelyezett 350 migránsból mintegy százan távoztak, miután széttörték a bejárati kaput. A hatóságok azonnal elindították a keresésüket. Volt, akit a központ közelében tartóztattak fel, mások mezítláb elindultak a városközpont felé, és ott találtak rájuk. Több tucatnyi katona és rendőr keresi a hiányzó migránsokat, akik mindannyian tunéziai férfiak. Lampedusa szigetén kötöttek ki, innen szállították át őket hajóval Szicíliába. Matteo Salvini, a Liga párt vezetője közösségi oldalán reagált a történtekre, azt hangoztatva, hogy miközben a római kormány bezárja az olaszokat lakásaikba, kitárja a kikötőket, és nem képes ellenőrizni az illegális bevándorlókat. Matteo Salvini szerint a kormány veszélybe sodorja Olaszországot.

Két magyar férfi próbált meg 9 migránst külföldre csempészni. Délelőtt 10 óra körül igazoltatták őket, majd mindenkit bevittek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Június 27-én, hétfőn délelőtt a székesfehérvári rendőrök és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztály munkatársai közösen ellenőriztek két magyar rendszámú autót az M7-es autópályán, a Budapestre vezető oldal 62-es kilométerében, Székesfehérvárnál.

Az egyik autó egy Citroen volt, amiben a magyar sofőrön kívül még kilenc férfi ült. Ők mind szír állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni.

A rendőrök gyanúja szerint a másik autót vezető magyar férfi, a Citroen előfutójaként segített volna a migránsok külföldre csempészésében. A kilenc migráns közül senki sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnának Magyarországon. A két sofőrrel együtt elfogták és bevitték őket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. Kihallgatásuk után, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, a rendőrök visszakísérték a migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A magyar sofőröket pedig embercsempészéssel gyanúsítják. Ha bűnösnek találják őket, akár öt évet is ülhetnek börtönben, de minősített esetben akár tizenöt évig tartó börtönbüntetés is várhat rájuk. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója, akár húsz évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

mindmegette.hu

9 bomba jó recept, ha úgy döntesz, veszel egy kiló újkrumplit

magyarnemzet.hu

Francia altábornagy: Oroszországot nem szabad úgy megalázni, mint Németországot!

ripost.hu

Nagyon benézték az osztrákok, jönnek a nem várt gyerekek

vg.hu

A kormányfő mellett Európa egyik legjobban védett embere is felszólal a CPAC Hungaryn

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják