Létrehozva: 2020.09.21.

Miniszterelnöki riposztok a parlamenti baloldalnak

Azon dolgozunk, hogy amit maguk elvettek az emberektől, azt visszaadjuk nekik.

Tavasszal azért nem működtek velünk együtt, mert azt mondták, hogy rendkívüli jogrendet vezettünk be és ilyen körülmények között nem tudnak együttműködni velünk. Most nincs rendkívüli jogrend, akkor miért nem működnek velünk együtt – tette fel a költői kérdést Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben, amikor a napirend előtti felszólalása után megkapta a lehetőséget viszontválaszra.

A miniszterelnök reagált Tóth Bertalan (MSZP) azon felvetésére is, amely szerint a kormány „alattvalókat” szeretne kinevelni az iskolákban. Orbán Viktor világosság tette: a hazafias nevelés nem teszi a gyermekeket alattvalóvá.

– Mi hazafias nevelést szeretnénk. Azt szeretnénk, hogy mindazt, amit az elődeink összeraktak, fölépítettek, megalkottak, szellemi értelemben is létrehoztak, azt megértsék és tovább tudják vinni – emelte ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor a nyugdíjasok kapcsán – akiknek a nehézségeiről szintén beszélt Tóth Bertalan – emlékeztetett, hogy a szocialisták voltak azok, akik elvettek egy havi nyugdíjat tőlük.

– Most dolgozunk azon, hogy ezt visszaadjuk. Éppen most, január elsejétől kezdjük meg a 13. havi nyugdíj visszaépítését, azt, amelyet önök elvettek – mondta a kormányfő.

– Gáz és villanyár-csökkentést követel az MSZP. Derék. De én arra emlékszem, hogy amikor kormányon voltak, a gáz árát háromszorosára, a villanyét kétszeresére emelték – emlékeztetett egy másik ellenzéki követelésre Orbán Viktor.

Schmuck Erzsébet (LMP) felvetésére, hogy el sem tudja képzelni, hogy hogyan győzzük le ezt a válságot, a kormányfő úgy reagált: „milyen szerencse, hogy önök ellenzékben vannak”.

Orbán Viktor válaszolt egy ellenzéki kritikára is, amely szerint nincs elég ember, hogy a lélegeztetőgépeket működtessék. Leszögezte, Kásler Miklós miniszter is többször reagált a hasonló problémákra, és van elég ember, hogy eszközöket működtessék.

– A képviselőtársaim egy dologban biztosak lehetnek: mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük Magyarországot, a módszerünkön nem változtatunk, nemzeti összefogással fogunk védekezni, együtt védjük meg Magyarországot, és hogyha az ellenzéki képviselők meggondolták magukat, akkor csatlakozhatnak az összefogáshoz – fejezte be viszontválaszát a miniszterelnök.

Orbán Viktor Kunhalmi Ágnesnek (MSZP) válaszolva azt mondta, hogy a magyar kormány álláspontja, hogy a tesztelés ügyében követni kell a WHO álláspontját. Ha orvos vagy hatóság rendeli el a tesztelést, akkor ingyenes – tette hozzá. Annak vagyok a híve, hogy mindenki teszteltesse magát, aki úgy érzi, hogy erre szüksége van. Éppen ezért csökkent a tesztek hatósági ára – mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a gazdasági helyzetet illetően a szocialista kormányzás végéhez képest 900 ezerrel többen dolgoznak.

Orbán Viktor Kocsis-Cake Oliviónak (Párbeszéd) válaszolva azt mondta, hogy tömeges fertőzési szakaszban van az ország. Ha orvos vagy hatóság rendeli el a tesztet, akkor ingyenes. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Párbeszéd vezetője Budapesten több mint százmilliárd forinton ül, miközben nem segítenek a vállalkozásoknak, de arra volt energia, hogy rovarhoteleket létesítsenek.

A kormányfő Varju Lászlónak (DK) azt válaszolta, hogy azt akarjuk, hogy a tesztelésből ne legyen üzlet, ezért be kellett vezetni a hatósági árat. Orbán Viktor elmondta, hogy Varju egy olyan kormányban dolgozott, ami elvett egyhavi nyugdíjat és a tanárok egyhavi bérét, csökkentették a gyes időtartamát és fizetőssé tették az egészségügyet.

Orbán Viktor Schmuck Erzsébetnek (LMP) azt válaszolta, hogy az egészségügyi matematikusok azt mondják, hogy a csúcs 200 ezer megbetegedés lehet, de az a helyes, ha ennek a kétszeresével számolunk. Az emberek azt szeretnék, hogy a gazdaságot ne állítsuk le – tette hozzá. Nincs szükség pótköltségvetésre – mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha a nyugdíjak növekedése kisebb volt, mint az infláció, akkor azt ki fogják pótolni. Az Ön szövetségeseinek az idején az átlagbér 198 ezer forint volt, míg most 400 ezer forint – tette hozzá.

Magyarországra még a mi életünkben nagyon sok keresztény érkezik majd Nyugat-Európából. Folytatódni fog a már megkezdődött tendencia, hogy sokan jönnek haza Nyugat-Európából – jelentette ki ugyancsak Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában Jakab Péternek, a Jobbik frakcióvezetőjének válaszolva. Egyesek egész kistelepüléseket vásárolnak fel, és erre fel is kell készülni. Magyarországra még a mi életünkben nagyon sok keresztény érkezik majd Nyugat-Európából – mondta Orbán Viktor.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak: sokba kerülhet, ha ezt elmulasztják

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

magyarnemzet.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből + videó

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert