POLITIK

Nagy a baj, Karácsonyék már hamisítanak is

A főpolgármester egy olyan levéllel próbálja bizonyítani, hogy a Pesti úti idősek otthonában mindvégig főállású orvos dolgozott, amit maguk hamisítottak. Pontosabban Gál J. Zoltán, Gyurcsány bizalmi embere lehet a hamisító.
  • Szerző: Ripost

Hetek óta folyamatosan összevissza beszél Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősek otthonáról, ahol tömeges megbetegedéseket okozott a koronavírus. A főpolgármester hétfőn egy levelet mutatott be a közösségi oldalán, amivel azt akarta bizonyítani, hogy volt orvos az intézményben (ez azért lényeges, mert az orvost a fővárosnak kellett volna biztosítani, de több bizonyíték is van arra, hogy nem tették). Azonban, ha tüzetesebben megnézzük az állítólag az intézmény vezetője, Skultéti József által írt levelet, akkor az derül ki, hogy a levél készítőjét valójában Gál Zoltánnak hívják. Gál. J. Zoltán Karácsony kampányfőnöke volt 2019-ben, és volt a Medgyessy- és Gyurcsány-kormány szóvivője is, közismerten Gyurcsány Ferenc egyik legbizalmibb embere.

Karácsony Gergely a lebukás után kínos magyarázkodásba kezdett, állítva, hogy Skultéti levele igenis létezik. Arra azonban nem válaszolt, hogy ha így lenne, miért egy Gál J. Zoltán által írt dokumentumot hozott nyilvánosságra. Erre csak egyetlen magyarázat lehet: ez az eredeti levél, és nem az intézmény vezetője, hanem Gál J. Zoltán írta. Az ügy felvetheti a magánokirat-hamisítás gyanúját is.

Archiv fotó: MTI

Levélben kért segítséget a kormányhivataltól a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon igazgatója, Skultéti József – számolt be még április 11-én az Origo az intézmény vezetőjének írásáról. Skultéti akkor többek között azt írta, hogy:

„Az intézmény egészségügyi ellátásában az orvosi ellátás továbbra sem biztosított (mellékleten küldöm az ÁNTSZ alátámasztó tegnapi, ismételt ellenőrzési jegyzőkönyvét), valamint dolgozóink a szobakarantén fenntartásához szükséges speciális/egyszer használatos védőruházattal nem rendelkeznek (izolációs védőruha, overall). A járványügyi zárlat alá helyezett otthonnak (határozat mellékelve) nincs orvosa és védőruházata!

Április 20-án Karácsony Gergely közzétett egy levelet, amit állítólag Skultéti József írt a fővárosi főjegyzőnek. A levél megjelent a főváros koronavírussal foglalkozó oldalán és a főpolgármester Facebook-oldalán is. Ebben a levélben a szerző – tehát állítólag Skultéti – azt írta, hogy intézményük a járványveszélyt megelőzően és a járvány időszakában is mindvégig rendelkezett főállású orvossal. A főállású orvos szerződését azonban nem hozták nyilvánosságra, nincsen ilyen jellegű dokumentum az iratok között.A főpolgármester által közzétett levéllel kapcsolatban Mernyó Ferenc fotós, publicista Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy egy baj van a levéllel. Nevezetesen, hogy nincs aláírva (elektronikus levelekkel néha előfordul), nincs dátumozva, ez már súlyosabb, és az adatlap szerint tegnap, hétfőn, 14.56-kor készült...
De ami még súlyosabb, hogy valójában a levelet egy bizonyos Gál Zoltán gépén készítették, aki nem más, mint Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely tavalyi kampányfőnöke, aki azóta politikai szolgálataiért a BVH Városüzemeltetési Holdingnál igazgatósági tagságot kapott.

Így arra is van magyarázat, miért mond ellent a levél Skultéti korábbi állításainak. A válasz egyszerű: azért, mert nem ő, hanem Karácsony kampányfőnöke írta.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?