POLITIK

Nagy Feró olyat kapott, hogy beleszédült: Orbán keze van a dologban

Ma délután Nagy Ferót váratlan helyzetbe hozták, nagyra nyílt a szeme. Aztán meghúzta az üveget.
  • Szerző: Ripost

2021 január 14-e reggelén Magyarország miniszterelnöke elsőrangú kötelességének érezte, hogy Nagy Feró köszöntésével kezdje a napot. Orbán Viktor kiposztolt egy réges-régi videót, amikor közösen énekelt egy színpadon a babos kendős sztárral. Méghozzá egy rendszerzáró házibulin 30 esztendővel ezelőtt, még a hőskorban.

A kormányfői köszöntés apropója összesen annyi, hogy Feró kereken háromnegyed évszázados lett a mai napon, méltóztatott betölteni a 75-öt.

A koszorúzással egybe nem kötött megemlékezések sora azonban itt még nem ért véget. A úgy értesült, hogy ma délután váratlanul megállt egy fekete autó a Petőfi rádió stúdiója előtt, ahol történetesen maga Nagy Feró ügyködött. Hivatalos küldöttség érkezett a Várból, a miniszterelnökségről, hogy átnyújtsa Orbán Viktor stílszerű ajándékát.

A úgy értesült hogy valami irdatlanul jó pálinkát küldött a miniszterelnök a lehető legritkább fajtából. Állítólag olyan minőségű ez a pálesz, hogy max egy-két üvegnyit sikerült lefőzni belőle, ami nem biztos, hogy visszatartja majd az ünnepeltet az ajándék sűrű kóstolgatásától.

Nagy Ferót akit néhány órával később sikerült telefonon elérnünk elárulta, hogy ritka jó magyar fügepálinkát kapott Orbán Viktortól. Nem titkolta azt sem, hogy a kézhezvétel után nem állotta meg, többször is jól belehúzott az üvegbe.

Azt sem titkolta hogy a korábbi években már kapott születésnapjára italt a miniszterelnöktől, de „csak” bort és azokba még nem ivott bele. Ott állnak szépen sorban otthon. Egyszer-egyszer messziről megmutatja őket a cimboráknak, de nem bontotta ki egyiket sem, így jobban mutatnak a polcon.

Amúgy levél is járt a pálinka mellé. A miniszterelnök „fenegyereknek és tisztes családapának” titulálta Ferót, de a Nemzet Csótánya kitüntető címről sem feledkezett el. Sőt a Beatrice-titok megfejtésére is kísérletet tett. Aki ügyesen ránagyít a képre simán beleolvashat a levélbe.

Áldás-békesség, a is boldog születésnapot kíván a babos kendősök fejedelmének.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?