POLITIK

Ne legyenek provokáció áldozatai az erdélyi magyarok

Közös levélben fordult Dormánfalva polgármesteréhez október 24-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere. A politikusok az úzvölgyi katonatemető ügyében emeltek szót.
  • Szerző: Ripost

Arra kérték a Bákó megyei város vezetőjét, hogy garantálja: nem lesznek rongálások a temetőben, biztosítják a sír a Románia hadseregének napjára, október 25-ére, az úzvölgyi magyar katonatemetőbe szervezett eseményen.

„Úzvölgye érzékeny témává vált nemcsak a magyar, hanem a román közösség számára is” – hívják fel a figyelmet a levél aláírói hangsúlyozva, hogy a provokáció egyik fél részéről sem kívánatos, sőt, rendkívül kártékony, a helyzet megoldása pedig csakis jogi úton, a megyehatár vitájának rendezésével lehetséges.

„Nem fogunk részt venni az eseményen, és arra kérünk mindenkit, hogy ne üljön fel a provokációknak, ne vegyen részt egy újabb konfliktus kialakulásában. A küzdelmet nem adjuk fel, jogi úton keressük igazunkat és a helyzet megoldását” – nyilatkozta Borboly Csaba a levél kapcsán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?