POLITIK

Nem múlt el a veszély, újra próbálkozhatnak a migránsok

A kelebiaihoz hasonló akciókra számít Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt a határátkelőhelynél történtekről.
  • Szerző: Ripost

Nógrádi György elmondta, a szerb hatóságok rendkívül korrektek voltak, hiszen a határnál gyülekező migránsokat elszállították, így az események nem vettek erőszakos fordulatot.

(Fotó: Híradó.hu)

Külön kiemelte Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter fellépését a határnál. A védelmi miniszter csütörtökön egyebek mellett kijelentette, a belgrádi kormány nem fogja megengedni, hogy a migránsok elrontsák a jószomszédi viszonyt Szerbia és Magyarország között.

A probléma az, hogy a tömeg továbbra is a Balkánon marad, és az emberek nem akarnak hazatérni Észak-Afrikába, Szíriába vagy Afganisztánba. Ez azt jelenti, hogy megpróbálnak majd újra áttörni a határon. A migránsok még Horvátország felé mehetnek, de az ország lezárta határait – mutatott rá Nógrádi György.

A szakértő a közszolgálati rádióban – utalva a kínai beutazók vizsgálatára – arra hívta fel a figyelmet, hogy az illegális migránsok egészségi állapotát és ellenőrizni kellene.

És ezeket olvastad már?