Létrehozva: 2020.07.24.

Nemzeti konzultáció: Már 880 ezren töltötték ki a kérdőívet

Az emberek is úgy gondolják: ezek a kérdések fontosak, érintik mindennapi életüket.

Eddig 880 ezren töltötték ki a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta: a nemzeti konzultációra azért van szükség, mert a kormány szeretne olyan egyetértési pontokat létrehozni, amelyek a járvány elleni védekezés egy esetleges későbbi szakaszában megalapozzák a döntéseket. Arra bíztatott mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet, így a kormány olyan szabályokat hozhat, amelyekkel a legtöbb ember egyetért, azonosulni tud, így be is tartja azokat.

Szentkirályi Alexandra úgy értékelt: Magyarország a koronavírus elleni védekezés szempontjából a legsikeresebb és legeredményesebb országok közé tartozik, ami annak köszönhető, hogy gyorsan és hatékonyan tudták meghozni a szükséges intézkedéseket és a magyar emberek is partnerek voltak ebben. Szeretnék, ha ez a jó tendencia, a lapos járványgörbe a továbbiakban is megmaradna, ehhez pedig az kell, hogy a vírust a határokon kívül tudják tartani. A kormány ezért világos, átlátható szabályrendszert alakított ki, piros, sárga és zöld jelzéssel látta el az országokat, figyelembe véve az uniós besorolásokat, a fertőzöttségi mutatókat és tendenciákat, és azt, hogy egy-egy államból mekkora a vírus behurcolásának kockázata.

Fotó: Botár Gergely / MTI

A kormányszóvivő arra figyelmeztetett: bár a vírus már hosszú hónapok óta velünk van és „kezdünk beszokni ebbe a helyzetbe”, továbbra sincs vakcina, ezért be kell tartani a Magyarországon érvényben lévő szabályokat, így az üzletekben és a tömegközlekedésben a maszk kötelező hordását, a gyakori kézmosást, valamint az idősek és a krónikus betegségben szenvedők iránti kiemelt figyelmet. Itthon még mindig a legbiztonságosabb eltölteni a nyári vakációt, így érdemes idén belföldi utazásban is gondolkodni.

A tanévkezdésről megerősítette: folyamatosan figyelemmel kísérik a fertőzöttségi számokat, de a kormány jelenleg arra készül, hogy „rendes, normális tanévet” tudnak kezdeni szeptemberben.

Azt, hogy az MSZP-hez köthető hirklikk.hu oldalon álinterjú jelent meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, Szentkirályi Alexandra úgy kommentálta: megdöbbentő és elkeserítő, hogy most is ténykedhetnek olyan hírportálok, amelyek álhíreket terjesztenek és „kamuinterjúkat” közölnek.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket a portállal szemben, és felszólította az oldalt, hogy távolítsa el a kamuinterjút. Nem ez az első ilyen eset, hiszen a hirklikk.hu egy „álhírgyárportál”, amely nagy szerepet játszott a „baloldal által készített álmentős-kamuvideó” terjesztésében.

„Nagyon szomorú és sajnálatos, hogy a baloldalnak éppen ilyen nehéz időkben, mint a koronavírus-járvány ideje, annyira futja a nemzeti összefogás helyett, hogy álhíreket, álvideókat terjeszt” – fogalmazott.

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 év után szakított a magyar énekesnő

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

life.hu

Királyi szakértő törte meg a csendet: ilyen állapotban van Károly király

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

ripost.hu

Folyamatban az akció, lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett