NÍNÓ

57 milliót érő marihuánaszállítmányt fogtak a szerb-magyar határnál

Hatalmas mennyiségû kannabiszt találtak egy szerb drogfutár autójában a szerb-magyar határnál a rendőrök és pénzügyőrök.
  • Szerző: Ripost

Kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy szerb állampolgár ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - olvasható a rendőrség közleményében

A férfi szeptember 8-án reggel jelentkezett belépésre az udvari közúti határátkelőn. A Baranya megyei határrendész a kocsiban kannabiszszagot érzett, ezért a járművet alaposabban is ellenőrizték, a keresőkutya pedig az autó alvázánál drogot jelzett. 

A rendőrök és a pénzügyőrök az kocsi padlója alatti  rejtekhelyen 27 csomagban több mint 28 kilónyi szárított növényi törmeléket találtak, amelyet az NNI lefoglalt. A lefoglalt anyag az előzetes szakértői vélemény szerint marihuána, amely feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, a feketepiaci értéke körülbelül 57 millió forint.

Az NNI a szerb férfit előállította, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?