NÍNÓ

A szomszéd kutyája harapta halálra a 65 éves nénit

Borzalmas kutyatámadás történt vasárnap Nádasladányban. Egy Hannibál nevû staffordhsire terrier a nyakánál ragadta meg ártatlan áldozatát, az idős asszony életét már nem tudták megmenteni. Az eb gazdája értetlenül áll az eset előtt, szerinte kedvence eddig sosem bántott senkit.
  • Szerző: Doris

Halálos kutyatámadás híre rázta meg Nádasladány csendes külterületének lakóit. Az áldozat egy 65 éves asszony, Judit néni.

A Bors értesülései szerint az idős nő évek óta élt a négylábú tulajdonosainak szomszédjában, eddig azonban az eb soha nem viselkedett agresszívan. Ám vasárnap sikerült kiszöknie a garázsból, és elkapta védekezni képtelen áldozatát...

A borzalmas eset a hároméves staffordshire terrier gazdáit is mélyen megdöbbentette. Állítják, Hannibál egy rendkívül szelíd állat, és még sosem támadt emberre.

"Nem értjük, mi történhetett. Annyi bizonyos, hogy a szomszédban gyakran italoztak, és a kutya nem szerette a részegeket"

- árulta el Nikoletta.

Judit néni ugyanis nem egyedül élt. Vele lakott fia és három unokája is, sőt, az is gyakran előfordult, hogy munkások jöttek hozzájuk. Azt azonban Nikoletta sem  tudja, hogy ez mennyiben befolyásolta a hirtelen megvadult eb idegállapotát.

Hannibál a nyugdíjas asszony házától távolabb, egy melléképületnél ragadta meg áldozata nyakát. Addig szorította, hogy Judit néni életét már nem lehetett megmenteni. Miután végzett vele, nyugodtan hazasétált.

Gazdái szerint később, az ebrendészet munkatársaival is barátságosan viselkedett, mintha tudta volna, hogy büntetést érdemel. Jelenleg egy fehérvári telepen van kéthetes megfigyelés alatt. Sorsáról később döntenek.

Gazdáját gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?