Létrehozva: 2020.08.11.

Bedrogozta, korláthoz kötözte, kínozta volt párja a magyar lányt, azóta is folyamatosan zaklatja

Folyamatosan terrorban tartja volt párja a 31 éves Szegedi Brigittát, aki azért fordult a Riposthoz, mert azt reméli, a nyilvánosság talán elrettenti a férfit. Az elmúlt másfél évben ötször költözött, de volt párja mindig megtalálta, a mai napig hívogatja telefonon, írogat neki és a nő korábbi fotóit felhasználva álprofilokkal járatja le.

Szegedi Brigitta teljesen kétségbe van esve, úgy érzi, hogy ennek a rémálomnak sosem lesz vége, hogy senki nem képes megvédeni őt.

Horrorrá vált a nagy szerelem

Brigitta 2018-ban ismerkedett meg egy szimpatikus férfivel egy társkereső oldalon. Akkoriban eléggé maga alatt volt, mert az élettársa nem sokkal korábban hunyt el. R. nagyon kedves és együttérző volt vele.

„Elég gyorsan kiderült, hogy börtönviselt, de még ekkor sem fogtam gyanút” – meséli Brigitta. „Nagyon tudta magát sajnáltatni, úgy állította be, hogy ő soha nem tett semmi rosszat, csak belekeveredett ügyekbe, de valójában ő is áldozat. Én persze hittem neki. Néhány hétig minden csodálatos volt. Aztán egyre erőszakosabb lett. Megvert, de aztán bocsánatot kért és bánta. Amikor már annyira megvert, hogy aludni se tudtam a fájdalomtól, szabadulni akartam tőle, de nem tudtam. Elvitte a kulcsomat, bezárt a lakásba.”

Fotó: Szegedi Brigitta

Brigitta ekkor ijedt meg igazán, szakítani akart a férfivel, de közben rettegett tőle.

Bedrogozta, korláthoz kötözte, eltörte a karját

R. aztán megint egy kicsit visszavett és megígérte, hogy soha többé nem bántja a lányt. Brigitta megint hitt neki és megbocsátott. Kis idő múltán azonban R. egyre durvább lett: kényszerítette párját az együttlétekre, és ezt videóra is vette. Brigitta a Ripost munkatársának meg is mutatta a megdöbbentő felvételeket, amiken sírva könyörög a férfinek, hogy hagyja békén.

„Bedrogozott, ha ellenálltam, és megvert. Kikötözött a lépcsőkorláthoz, úgy ütött, eltörte a karomat, több ujjamat. A szüleimhez nem mertem és most se merek menni, mert félek attól, hogy őket is bánthatja.” – tette hozzá a lány.

Ilyen és ehhez hasonló fenyegetéseket kapott Brigitta a volt párjától.

Másfél év alatt ötször költözött

Brigitta végül feljelentést tett, és R.-t egyik nap elvitték a rendőrök. A lány azonnal elhagyta a közös albérletet, de amikor a férfi pár hónap múlva kiszabadult, rátalált.

„Ez az ötödik lakásom azóta. Előfordult, hogy betört hozzám, szerencsére épp nem voltam otthon. Telefonon hívogat és írogat. Több álprofilt is létrehozott a Facebook-on, rólam tölt fel képeket, mintha én kezelném azokat. A nevemben állította, hogy kínozom a macskáimat, feltöltött egy képet, hogy ragyás lettem. A képen egy cigicsikk nyoma látszik, amit ő nyomott el a karomon. Én nem bántottam soha a cicáimat, ő viszont igen, amíg vele éltem.”

Ezt a kamu profilt és posztot is a lány volt párja, R. készítette felhasználva Brigi fotóit, egyértelműen azzal a céllal, hogy lejárassa a lányt.

Állatvédők vették a védelmükbe

A macskakínzás híre bejárta a világhálót, Brigitta, mint macskakínzó, fenyegetéseket kapott. A Sportolók az Állatkínzók Ellen csapata meg is kereste, és ekkor szembesültek az igazsággal. Azóta próbálnak segíteni a lánynak.

„Mivel Brigi elmondta, hogy R. még mindig fenyegeti, segítettünk neki ismét elköltözni, folyamatosan tartjuk vele a kapcsolatot és sűrűn ellenőrizzük, minden rendben van-e vele” – mondta a Ripost-nak Csermák József, az állatvédő társaság egyik tagja.

„Bebizonyosodott, hogy Briginek semmi köze ahhoz a sok mocsoksághoz, amit a nevében posztolnak. Egyszer épp nála voltam, amikor R. hívta. Átvettem a telefont és kértem, hogy hagyja békén a lányt, mire engem is megfenyegetett.”

„Addig nem lesz nyugtom, amíg börtönbe nem kerül!”

„Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom, hogy mikor lesz ennek vége. Vége lesz-e egyáltalán?” – nézett kétségbeesetten kollégánkra Brigitta. Sokan – köztük egy ügyvéd is – azt tanácsolták neki, hogy ne foglalkozzon R-rel, hagyja rá, mert bosszút állhat.

A lány azonban úgy érzi, addig nem lesz nyugta, amíg R-t újra le nem ültetik.

Kollégánk is meglátogatta a lányt. Beszélgetésünk alatt megbizonyosodtunk róla, hogy Brigitta nagy szeretetben gondoskodik a cicáiról, ő maga is csak áldozat.

Segít a rendőrség

A Ripost megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hol tart a nyomozás Brigitta zaklatója ellen, mi történt eddig az ügyben, és hogyan védik meg azt, akit a volt párja zaklat. Az alábbi választ kaptuk.

2019. szeptember 27-én érkezett feljelentés a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságára ebben az ügyben. A rendőrkapitányság kapcsolati erőszak bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozóhatóság egy férfit súlyos testi sértéssel megvalósított kapcsolati erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. A nyomozók a férfit a fenti bűncselekményen túl személyes adattal visszaéléssel, valamint becsületsértéssel is meggyanúsították. A gyanúsított szabadlábon védekezik, az eljárás jelenleg is folyamatban van.

A rendőrség kéri és egyben javasolja, hogy aki erőszakos bűncselekmény (kapcsolati erőszak, testi sértés) áldozatává válik, haladéktalanul tegyen feljelentést a rendőrségen. A sértett ilyen esetekben kérheti – amennyiben hozzátartozó (élettárs, házastárs) – az ideiglenes megelőző távoltartást, illetve a nyomozás során indítványozhatja a távoltartás elrendelését, továbbá lehetősége van távoltartás kérelmének benyújtására közvetlenül a bíróságra, amennyiben nem kéri a rendőrség segítségét.”

A kormány áldozatsegítő központokat hoz létre

Varga Judit igazságügyi miniszter szívügyének tekinti a bántalmazottak védelmét, különösen a nők és gyermekek elleni erőszak esetén. Javaslatára áldozatsegítő központokat hoznak létre az országban, minden megyében. Ha valaki segítségre szorul, keresse fel a www.vansegitseg.hu oldalt, vagy hívja a 06 80 225 225-ös, vagy a 06 80 205 520-as telefonszámot!

Bernadettet beperelte a bántalmazója

Nagy port kavart tavaly ősszel egy hasonló eset. Orosz Bernadettet félholtra verte akkori párja. A nő végső elkeseredésében szintén a nyilvánossághoz fordult, ám ő megosztotta a férfi nevét és fotóját is az interneten. Bár célját így elérte, a férfi végre békén hagyta őt, a hatóság is erőteljesebben fellépett, a férfi azonban beperelte őt becsületsértésért és ötmillió forintot követel. Brigitta ezért kérte, hogy bántalmazóját csak keresztnevének első betűjével jelöljük.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak Somlószőlősre, itt vannak a részletek

NÍNÓ

Lassan 2 hónapja nem találják a 17 éves zalaegerszegi fiút, tudja valaki, hogy hol van Brendon?

NÍNÓ

Most jött: őket keresi a rendőrség a gyorsforgalmi úti tragédia miatt, 7 nepáli állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot

NÍNÓ

Hajtóvadászat Budapesten: Halálos közlekedési balesetet okozott a gyorsforgalmin, most üldözi a rendőrség

NÍNÓ

Sokk Pestlőrincen: agresszív hajléktalanok zaklatták a vásárlókat a Lidlben

NÍNÓ

Halálra marcangolták az 1 éves fiút a bébiszitter megvadult kutyái

NÍNÓ

Gyilkosság Demecseren: gyerekeik szeme láttára végzett Zoltánnal a felesége

NÍNÓ

Nem tudták felébreszteni: az utcán lett rosszul egy bicikliző, idős nő