NÍNÓ

Bíróságtól csalt ki milliókat a magyar szélhámosnő

Több külföldi szervezettől, köztük egy libanoni bíróságtól csaltak ki pénzt szélhámosok, amelyet egy magyarországi bankszámlára utaltattak, a számlatulajdonost, egy 56 éves asszonyt, a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja.
  • Szerző: Ripost

Az 56 éves nő 2015-ben Magyarországon bankszámlát nyitott, azért, hogy arra törvénytelen úton szerzett átutalásokat fogadjon, és azokat továbbadja ismeretlenül maradt társának vagy társainak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megtévesztő, illetve más nevében írt, hamisított e-mail üzenetek alapján egy szingapúri és egy olasz cég, valamint egy libanoni bíróság is több tízezer amerikai dollárt (átszámítva több millió forintot) fizetett ki, amelyet a sértettek a nő bankszámlájára utaltak. A vádlott a számláról az összeg nagyobb részét felvette.

Fotó: Pixabay

A Fővárosi Főügyészség a nő ellen folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy az is bűncselekményt valósíthat meg, ha valaki ismeretlen személy kérésére bankszámlát nyit, arra tisztázatlan eredetű összegeket fogad, majd azokat az ismeretlennek átadja.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?