Létrehozva: 2020.08.01.

Brutális bosszú: féltékenység miatt törhetett ki az érdi bandaháború

Féltékenységből történhetett a csütörtök esti érdi leszámolás: a Ripost megtudta, hogy két rivális banda, Enyingről és Érdről csapott össze, mert az enyingiek közül az egyik férfi összeszűrte a levet az érdi csapatból valamelyikük feleségével – legalábbis ezzel húzták őket egy nyilvános Facebook-videóban még a balhé kirobbanása előtt.

Autós üldözés, vascsövek, kések, ásók. Akár egy akciófilmben. Ám itt egy ember meghalt és további 12 embert kórházban ápolnak. A rendőrség péntek délutáni sajtótájékoztatóján elmondták: 2 ember életveszélyesen, 3 súlyosan, míg 7 ember könnyebben sérült meg. A két család közti vendettában egy ember pedig meg is halt. A rendőrség 13 emberrel szemben indított eljárást, ebből 1 fő ellen emberölés miatt. Így pörögtek fel az események csütörtök délutántól.

18 óra – „Üssünk egy jót, kutyák!”

„Osszátok légyszíves, osszátok! El kell jusson a Jóskához, meg a Rajmundhoz! (…) Én ba..tam meg a feleségeteket a lakodalomba!” – üvöltötte egy élő videóban a Facebookon az enyingi B.T., amit még csütörtökön délután 18 órakor tett fel a legnagyobb közösségi portálra (a videót a Ripost még elérte, azóta törölték.)

Fotó: Facebook

A felvételen egyébként többen is kiabáltak a férfi mellett:

„Üssünk egy jót kutyák!” – üvölti egy másik férfi, majd valaki rákontráz: „Ez csúnya lesz gyerekek, nagyon csúnya lesz...” – hangzik a fenyegető üzenet a balhé előtt néhány órával.

20 óra 30 perc – „6-7 lövés is eldördült”

Az M7-es autópálya felhajtónál, a Shell benzinkút melletti Kovács utcában hangoskodásra lesznek figyelmesek az ott lakók: az egyik férfi a Ripostnak elmondta: amikor kinézett az ablakon azt látta, hogy minimum 8-10 autó áll meg egymás után, és az azokból kipattanó emberek tajtékozva üvöltenek, később pedig már lövéseket is hallottak a feleségével, emlékei szerint 6-7-et.

„Azt lehetett hallani, hogy valakinek a felesége miatt vitatkoznak, de nem értettük pontosan, kinézni nem mertünk. Aztán még nagyobb ordibálás lett, mintha el akartak volna ütni valaki” – erről már egy, a jelenettel pont szemben lakó fiatal fiú mesélt a Ripostnak, aki azt is hozzátette: az érdi társaságnak egy ideje már „törzshelye” ez a benzinkút, ott szoktak bandázni, zenét is hallgatnak, beszélgetnek. A fiú szerint az enyingiek tudhatták ezt, így célirányosan jöttek ide.

Úgy tudni, az enyingiek támadtak az autóban ülő érdiekre. Természetesen mindenki azonnal hívta a rendőrséget.

21 óra 22 perc „E. J. megölted apámat!”

A benzinkútnál robbant ki az igazi balhé: a hivatalos információk szerint több, nagy valószínűséggel gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült. A két társaság botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezett tagjai válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülő ellenérdekű felekre, egy 50 éves férfi annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

„E.J megölted apámat!” – üvöltötte önkívületi állapotban egy 21:22-kor megjelent Facebook élő videóban ezúttal már az érdi csapat egyik tagja, G.R. A balhé viszont valószínűleg még tartott, mert a háttérben hangos kiabálást és női sikolyokat is lehetett hallani.

A Ripost úgy tudja, a középkorú férfi éppen hogy békíteni akarta a két társaságot, végül mégis ő esett áldozatul.

Helyszínelők és rendőrök lepték el az érdi benzinkutat

Azt a rendőrség dolga lesz kideríteni, hogy pontosan mi hogyan történt ezen az estén az érdi benzinkúton, de annyi már biztos: még másnap is úszott minden a vérben. Amikor pénteken a Ripost munkatársai a helyszínre értek, akkor szállították el a szétvert, szétlőtt, mindenhol véres autókat.

A rendőrség tájékoztatása szerint összesen 12 embert ápolnak kórházban, valamint egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, további 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Robbanás rázta meg Lágymányost: egy nő meghalt

NÍNÓ

Nagy a baj, elgázolt valakit M3-as metró

NÍNÓ

Baleset az M3-as autópályán, hatalmas a dugó

NÍNÓ

Égve hagyott cigaretta miatt csaptak fel a lángok Kiskunmajsán

NÍNÓ

Most jött: Flixbus balesetezett az autópályán, sok a halott, rengeteg a sérült - megrázó fotók!

NÍNÓ

Fél lábbal már a víz felett volt, Dunába akarta vetni magát egy 14 éves fiú

NÍNÓ

Rettenetes tragédia: nem tudták megmenteni a 34 éves, vétlen anyukát

NÍNÓ

Óriási csattanás a főúton, mentőhelikoptert riasztottak