NÍNÓ

Brutális csattanás: azonnal szörnyethalt a buszbalesetet okozó sofőr

A szemtanúk szerint egy 80 év feletti bácsi vezette azt az autót, amelyik hétfő délután egy menetrendszerinti járattal karambolozott frontálisan a 6-os úton.
  • Szerző: Ripost

A Pécs és Szabadszentkirály közötti menetrend szerinti járat karambolozott frontálisan egy személyautóval hétfőn. A busz árokba borult, négyen megsérültek, az autót vezető férfi a helyszínen szörnyethalt.

A Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. szóvivője a %%-nak megerősítette:

a szemtanúk szerint az autót egy idős férfi vezette. A helyi internetes portál szerint 85 éves is elmúlt a sofőr.

A képek alapján az autó hatalmas sebességgel vágódhatott a szemből szabályosan érkező buszba. Egyes feltételezések szerint rosszul lett a sofőr, talán emiatt akaratlanul nyomta meg a gázpedált. A balesetről szóló tudósítást kommentelők többsége úgy véli, ebben a korban már nem szabadna engedélyezni a vezetést.

Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakember azonban óv az általánosítástól. Szerinte a vezetői képesség nem elsősorban az életkortól, hanem a fizikai és mentális állapottól függ. "A háziorvosi rendszernek kellene jobban kiszűrnie a vezetésre alkalmatlanokat. Szükség lenne szigorításokra, de én nem az életkort tekinteném meghatározónak ebben" – nyilatkozta a %%-nak.

 

És ezeket olvastad már?