NÍNÓ

Brutális migráns leszámolás Stockholm külvárosában

Öt embert ítéltek el Stockholm Hallonbergen nevû külvárosában, ahol 2017 elején egy embert megöltek, majd ezt követően egy párral is végeztek, miután egyikük tanúvallomást tett az első üggyel összefüggésben.
  • Szerző: WM

Az első gyilkosság még 2017 januárjában történt. Egy férfira rálőttek egy garázsban, majd később a kocsijára is tüzet nyitottak, amikor a sérüléseivel a közeli kórházig próbált eljutni. Az áldozat fejét, testét és karját is találat érte. A meggyilkolt férfival hat ismerőse is tartózkodott a garázsban, a kerületi bíróság pedig kedden kimondta, hogy közülük három is összefüggésbe hozható az emberöléssel.

Az egyikük lehetett a felbujtó, másik társuk telefonos kapcsolatban volt az áldozattal, hogy mihamarabb megtalálják, a harmadik elkövető pedig azt az autót vezette, amivel üldözték a férfit. A bírósági dokumentumok szerint két vádlottra azért nem a maximális 16 éves börtönbüntetést szabták ki, mert a bűncselekmények elkövetésekor nem töltötték be a 21. életévüket. Munir Nooraldin 10, Amir Jabbari Taklar pedig 12 évet kapott.

Harmadik társuk, Fouad Saleht a gyilkosság elkövetésével vádolták meg, ráadásul ő már elmúlt 21 éves. Ezen kívül a férfit azzal is megvádolták, hogy megölt egy párt is ugyanabban a kerületben. A vádirat szerint a férfi két társával márciusban betört a pár lakásába, és a pár női tagját agyonszúrta. Ezt követően végzett a férjjel is, aki feltehetőleg korábban szemtanúja lehetett a januári gyilkosságnak, és tanúként akarták volna kihallgatni. Az ítélet értelmében Saleh élete hátralévő részét börtönben tölti majd - írja a thelocal.se.

A betörésnél és a pár megölésénél segédkezők közül egyiküket 14 évre ítélték, másikuknak viszont csak három évre kell javítóintézetbe mennie, mert  tavaly márciusban még csak 16 éves volt. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?