NÍNÓ

Csoda, hogy nem lett tragédia: az autópályán büntetőfékezett a kecskeméti nő – Videó

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt egy nő ellen, aki 2020. november 11-én az M5-ös autópályán az autójával többször büntetőfékezett az utána haladó kisteherautó sofőrje előtt.
  • Szerző: ripost

Többször büntetőfékezett az M5-ös autópályán egy kecskeméti nő, mert szerinte az előtte haladó kisteherautó sofőrje túl lassan vezetett. Az eset 2020. november 11-én reggel a lajosmizsei pihenőnél történt, nappali, jó látási viszonyok mellett, amikor a sztráda úttestje száraz volt.

Az ügyészség vádat emelt. A vádlott szerint az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a vádlott a távolsági fényszóróval többször rávillantott. A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a vádlott pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett.

büntetőfékezett

A kecskeméti nő az autópályán büntetőfékezett (Fotó: Fővárosi Főügyészség)

Az előzés során a nő a tehergépkocsi mellé hajtott, leengedte a jobb oldali első ablakot és kiabálni kezdett a férfi felé.

Miután az előzést befejezte, a vádlott az autót hirtelen jobbra kormányozta és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul röviden fékezett. A sértett az ütközést csak fékezéssel és a jármű leállósáv felé kormányzásával tudta elkerülni – olvasható az Ügyészség oldalán.

Ezután a külső sávban haladtak tovább, de a vádlott ismét indokolatlanul fékezett. A sértett áttért a belső sávba, hogy balról előzze a vádlottat, de a nő szintén áttért a belső sávba és megint indokolatlanul fékezett. A sértett az ütközést csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni.

A sértettnek köszönhetően a járművek nem ütköztek, személyi sérülés nem történt.

A vádlott azonban szándékosan megszegte azon KRESZ szabályokat, miszerint előzni abban az esetben szabad, ha a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni, ugyanakkor a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi.

A vádlott e szabályok megszegésével a sértett életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tette ki.

A járási ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.

Az ügyész felfüggesztett börtön és pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?