NÍNÓ

Drámai pillanatok: elvakította az oktató repülőgépet egy horgász Békéscsabán

Nem sokon múlt a tragédia a Tiszántúl déli részén lévő városban, amikor egy LED lámpa fénye, megnehezítette egy tanuló pilóta haladását.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő esetre hívta fel a figyelmet a magyar rendőrség, ami nemrég Békéscsabán történt. Ha valaki hasonló meggondolatlanságot akar elkövetni, inkább ne tegye!

Egy oktatórepülést végző repülőgépre világított egy horgász október 1-jén este közelében egy LED keresőlámpával, azt többször felkapcsolta és követte vele a repülőt, valószínűleg így akarta üdvözölni a pilótát. Az üdvözlés azonban nem sült el jól: megzavarta a gyakorlórepülést végző tanulót és oktatóját, a férfi ellen pedig büntetőeljárás indult.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A 67 éves férfi azt mondta, hogy amikor a gép többször elrepült fölötte arra gondolt, hogy fogadták az üdvözlését, és így válaszoltak a köszönésére.

Valójában éppen hogy nem ez történt: a pilóta azért ment vissza, hogy megnézze, pontosan honnan jön az őket zavaró fény, hogy értesíthesse a rendőrséget.

Mivel Békéscsaba közelében már korábban is fordult elő hasonló eset, ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy a légi közlekedés megzavarása bűncselekmény. Nem szabad világítani különböző lámpákkal a repülőgépekre, mert ezzel veszélyeztetve vannak a pilótákat és baleset történhet!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?