Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.21.

Egyetlen nap alatt 141 illegális migránst tartóztattak fel a magyar hatóságok

Összesítették a keddi napot, meglepőek az adatok.

Magyarország területén október 20-án a 0 óra és 24 óra között a rendőrök és a katonák 111 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 27 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Magyarország területén 3 fő határsértőt fogtak el.

Közokirat-hamisítás miatt egy büntetőeljárás indult.

A rendőrök a tegnapi napon összesen 39 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ezek közül 12 baleset súlyos és 27 könnyű sérüléssel végződött – adja hírül a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 174 személyt fogott el, közülük 37 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 99 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 234 személyt állítottak elő, köztük 148 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 8 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 85 esetben történt.

Egy teherautó ellenőrzése során öt határsértőt találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

A belépésre jelentkező román honosságú járművet és vezetőjét 2020. október 20-án 13 óra 40 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során a jármű rakterében öt határsértőt találtak megbújva, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.A román állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. október 20-án 23 óra 20 perckor négy határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A járőrök 2020. október 22-én 1 óra 30 perckor tartóztattak fel hat illegális migránst Katymár külterületén. A férfiak az ellenőrzés során szír állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Így a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2020. október 21-én 23 óra 20 perckor Dávod külterületén hét külföldit tartóztattak fel. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, így a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járőrök 2020. október 21-én 21 óra 50 perckor az M5-ös autópálya Inárcsi pihenőjénél igazoltattak egy személygépkocsit a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján. Az autóban a sofőrön kívül három utas tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni a rendőröknek, ezért a szerb sofőrt embercsempészés gyanújával, három utasát tiltott határátlépés miatt állítják elő a Dabasi Rendőrkapitányságra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Mentőhelikoptert riasztottak Somlószőlősre, itt vannak a részletek

NÍNÓ

Lassan 2 hónapja nem találják a 17 éves zalaegerszegi fiút, tudja valaki, hogy hol van Brendon?

NÍNÓ

Most jött: őket keresi a rendőrség a gyorsforgalmi úti tragédia miatt, 7 nepáli állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot

NÍNÓ

Hajtóvadászat Budapesten: Halálos közlekedési balesetet okozott a gyorsforgalmin, most üldözi a rendőrség

NÍNÓ

Sokk Pestlőrincen: agresszív hajléktalanok zaklatták a vásárlókat a Lidlben

NÍNÓ

Halálra marcangolták az 1 éves fiút a bébiszitter megvadult kutyái

NÍNÓ

Gyilkosság Demecseren: gyerekeik szeme láttára végzett Zoltánnal a felesége

NÍNÓ

Nem tudták felébreszteni: az utcán lett rosszul egy bicikliző, idős nő