NÍNÓ

Elengedték a dílert, aki miatt kiugorhatott a tini a Fő utcai második emeleti ablakból

Bár csütörtökön bevitték a 25 éves férfit, most távozhatott.
címkék:
  • Szerző: Doris

Ahogy arról a már beszámolt, egy 17 éves fiú múlt szombaton egy házibuli közben drogos mámorában kiugrott egy Fő utcai lakás második emeleti ablakából. A szülőket sokkolta az eset.

Fotó: Police

A János kórházba vitték, de olyan súlyos állapotba került, hogy az orvosok hétfőn megállapították nála az agyhalált. Édesapja zokogva búcsúzott tőle és megfogadta, megtalálja azt a dílert, akitől a fiú a drogot szerezte.

A rendőrség későbbi tájékoztatása szerint elfogták azt a 25 éves józsefvárosi dílert és annak 21 éves barátnőjét, akitől a fiatalok a kábítószert kapták. Noha a férfit csütörtökön bevitték, most mégis szabadon távozhatott – írja a Blikk.

Az ügyészség ugyan indítványozta, hogy tartóztassák le a dílert, hiszen szerintük „megalapozottan feltehető, hogy a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el”.

A bíróság azonban nem látta ennyire szigorúan a helyzetet és az infostart.hu írása szerint nyomkövető használatára kötelezve ugyan, de elengedte a gyanúsítottat. Az indoklásban az szerepelt, hogy a bizonyítás megzavarása nincs veszélyben.

címkék:
És ezeket olvastad már?