NÍNÓ

Elképesztő kegyetlenség: élő disznót loptak a hevesi fiatalok, durva, mit tettek vele

Alig töltötték be tizennyolcadik életévüket, máris kegyetlen tettre szánták el magukat a hevesi fiatalok. Már korábban is kerültek összetűzésbe a hatósággal.
  • Szerző: Ripost

Miután előre kitervelték, január 30-án este, jóval sötétedés után belopóztak a falu egyik gazdájának a tanyájára és ellopták az egyik disznóját. Az udvar melléképületéből magukhoz vettek egy ásót és egy kaparóvasat, amiknek segítségével hajtani kezdték a körülbelül nyolcvan kilós jószágot – írja az ügyészség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Az alig 18 éves fiatalok saját házuk felé igyekezték terelni a rémült állatot, de az hirtelen beszaladt az út menti árokba, ahonnan heves noszogatás ellenére sem volt hajlandó kijönni. Végül úgy döntöttek, agyonverik a sertést és majd úgy viszik haza. Egyikük a nála lévő szerszámmal többször is fejbe vágta, miután elfáradt, társa folytatta, majd felváltva ütlegelték szegény pára fejét. Körülbelül huszonhárom csapás után gyakorlatilag összetörték a disznó koponyáját.

Az élettelen jószágot a két elkövető ezután megpróbálta kivonszolni az útra, azonban nem bírtak a tehetetlen testtel, ezért a tetemet hátrahagyva leléptek a helyszínről.

Az ügyészség állatkínzás miatt és lopás bűntettével emelt vádat a két fiatal ellen, akik korábban azért kerültek bíróság elé, mert agarakkal tartottak orvvadászatot őzsutára.

A bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyelő kinevezését indítványozták számukra.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?