NÍNÓ

Elképesztő rendőri akció Budafokon, így sem láttunk még bűnözőt menekülni

A rendőrség szervezett akció során fogott el hat embert, a csoport irányítója mezítláb próbált meg elmenekülni.
  • Szerző: Ripost

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztályának munkatársai még 2019 nyarán szereztek tudomást arról, hogy egy budapesti fiatalember alkalmanként kábítószert vásárol, amit aztán továbbértékesít. A KR NNI nyomozói feltérképezték a férfi kapcsolatrendszerét és nem csak a dílerét sikerült beazonosítaniuk, hanem azt a kereskedőt is, aki neki adta el a drogot. A rendőrök megállapították, hogy a férfiak a marihuánát, amfetamint és kokaint szervezetten terjesztik. A felderítő munka során a rendőrök látókörébe került további három drogkereskedő is.

Fotó: Police.hu

A KR NNI nyomozói a banda elfogására kedd hajnalra összehangolt bűnügyi akciót szerveztek, amelyben a KR Bevetést Támogató Osztály (BTO) munkatársai segítették őket. A rendőrök hat helyszínen csaptak le és mind a hat férfit elfogták. A bűnözői csoport irányítója a rendőrök elől egy kartondobozzal a hóna alatt, mezítláb megpróbált elmenekülni, ám a készenlétiek még a budafoki ház kertjében utolérték. A dobozból 133 gramm kokain, 705 gramm amfetamin, valamint összesen 1 051 gramm marihuána került elő. A hat elfogott férfi otthonában kutatásokat tartottak a rendőrök, amelyek alkalmával további kábítószert, digitális mérlegeket, nagy mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat, valamint további bizonyítékokat foglaltak le.

A KR NNI debreceni nyomozói a férfiakat bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket és letartóztatásukat kérték, amelyet a bíróság csütörtökön elrendelt – írja a police.hu

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?