NÍNÓ

Elképesztő: videón, ahogy elfogják a rendőrök az unokázós csalót!

Egyre elterjedtebb, hogy egyesek az unokáikra hivatkozva csalnak ki pénzt az idősektől. Ezúttal két budapesti nőn is rajtaütöttek a nyomozók.
  • Szerző: Ripost

Egyre elterjedtebb, hogy egyesek az unokáikra hivatkozva csalnak ki pénzt idős emberektől, ezek felkutatására már egy külön nyomozócsoport is alakult. Jó hír, hogy újabb két bűnöző „akadt a horgukra”, egyiküket épp az „áru” átvételekor kapcsolták le.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A police.hu portál beszámolója szerint két nőt is elfogtak, ugyanis korábban egy pestszentlőrinci idős asszony és egy férfi is feljelentést tett a rendőrségen, mert mindkettőjüket felhívta egy ismeretlen, aki magát az unokájuknak adta ki, majd közölte, hogy elrabolták őt és ahhoz, hogy szabadon engedjék, pénzre van szüksége. A nőtől 550 ezer forintot kértek először, de egy későbbi hívásban már 20 millió forintot követeltek.

Az idős nőnek nem volt ennyi pénze, így ő „csak” fél millió forintot, de az idős férfi – akit szintén megkerestek – 8 millió forintot adott át nekik!

A nyomozók nem sokkal később azonosították a 39 éves H. Margitot, mi szerint ő állhat a csalás mögött, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Ám volt egy társa is, a 32 éves S. Edina, őt pedig éppen egy idős ember megkárosítása közben, a kicsalt áru átvételekor érték tetten (ez látható a videón) A nőnél volt egy boríték, ebben 44500 forint és több ékszer is – ezeket lefoglalták a rendőrök.

A rajtaütéssel egy időben pedig H. Margitot is elfogták, majd mindkettejüket előállították a II. kerületi Rendőrkapitányságra, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

 

És ezeket olvastad már?