NÍNÓ

Előkerült a szamurájkard, miután összekaptak egy miskolci játszótéren

Két férfi szólalkozott össze egy miskolci játszótéren. A vitát követően hazamentek, majd az egyik férfi házánál folytatták az összeszólalkozást, ám ekkor már előre került a szamurájkard és a vascső is.
  • Szerző: Ripost

Szamurájkardos és vascsöves verekedésről adott hírt a Miskolci Törvényszék honlapja, ugyanis ítéletet hoztak az említett ügyben. 

Az eset még 2016 nyarán történt, mikor két férfi összeszólalkozott egy miskolci játszótéren. Ekkor mindketten hazamentek hazaindultak. Az egyik férfi még aznap este elment haragosához, ráadásul egy szamurájkardot is vitt magával. Az ott lakó férfi sem üres kézzel várta a vitapartnerét, vascsővel felszerelkezve ment ki a ház elé.

A józan ész mégis csak győzött, a két férfi megegyezett, hogy eldobják fegyvereiket és ököllel mennek egymásnak. A verekedést az ott lakó férfi fia is megneszelte, ezért ő is beszállt a harcba. A fiú apját védve rugdosta meg a rátámadó férfit 3-4 alkalommal.

A verekedésnek a szomszédok vetettek véget, akik szétválasztották a kakaskodókat és rendőrt hívtak. A földön fekvő férfinak közben életveszélyes légmelle lett, de a másik két verekedő is megsérült. 

A törvényszék most ítéletet hozott az ügyben. A fiatal fiút 1 év 2 hónapra ítélték 2 évre felfüggesztve, míg apja 3 év, a bántalmazott férfi pedig 1 év 4 hónap letöltendő büntetést kapott.

A bíróság ítélete ellen a vádlottak és védőik fellebbeztek, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?