NÍNÓ

Exkluzív: megszólalt a Fekete Dávidot elsőként feljelentő férfi!

Jelentkezett az a férfi, aki börtönbe juttatta Fekete Dávidot. Az Ausztriában élő károsult jelentette fel először az autókereskedőként ügyfeleket átverő énekest, és már a NAV-nál is eljárást kezdeményezett ellene.
  • Szerző: Ripost

Fekete Dávid bűnszövetségben követte el azokat a bűncselekményeket, amelyek miatt jelenleg előzetes letartóztatásban ül – állítja a volt mega­sztáros egyik áldozata. A névtelenséget kérő férfi évek óta ismeri Dávidot, régen baráti kapcsolatot ápoltak, és őt is sikerült csőbe húznia - írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Én is Fekete Dávid károsultja vagyok, én robbantottam ki ezt az egész ügyet, én tettem az első feljelentést” – mondta a Borsnak a férfi. „A többi károsulttal ellentétben ugyanis sokkal jobban beleláttam a dolgaiba. Nem kellett sokat kutakodnom ahhoz, hogy rájöjjek, Dávid és az embe­rei – mert ugye senki sem gondolja komolyan, hogy ad hoc módon, egyedül csinálta a stikliket – minden lehetőséget megragadtak, hogy pénzhez jussanak.”

A Bors elérte azt a férfit, aki feljelentette az énekest

Fotó: Móricz István/Bors

A károsult azért jelentette fel az adóhatóságnál a börtönben ülő énekest, mert tudomása van róla, hogy adócsalást és okirattal való visszaélést is elkövetett.

„Nemegyszer fordult elő például, hogy a régi ügyfelek adatait használva vettek kocsikat. Ott volt náluk ugyanis az érintett személyi igazolványa, lakcímkártyája, adószáma, aláírása, és semmi más nem kell ahhoz, hogy autót vegyen az ember. Tették mindezt úgy, hogy az illetőnek fogalma sem volt arról, hogy a nevében éppen vásárolnak.”

Az informátor nemcsak az igazságérzete miatt szeretné, ha Fekete Dávid bűntársait is lefülelnék, hanem azért is, mert úgy véli, a piszkos üzlet nélküle is folytatódik.

Fotó: Móricz István/Bors

„Számomra jelenleg az a legdühítőbb, hogy Dávid volt kollégája, akit nem kívánok megnevezni, a mai napig szabadlábon van. Még most is hasonló típusú vállalkozásban dolgozik. Ez az ember mindenről tudott, ő intézte a papírmunkákat. Hiába van Dávid börtönben, ha az édesanyján keresztül ki tud üzenni ennek a hölgynek, aki szépen mindent el tud takarítani. Félek, hogy rajta keresztül rengeteg bizonyíték tűnik, tűnt már el.”

A Bors megkereste az ügyben Fekete Dávid jogi képviselőjét, akit tájékoztattunk a legfrissebb fejleményekről, az ügyvéd azonban az ügyfele kérésére nem kommentálta az értesüléseinket.

52 napja van előzetesben Fekete Dávid énekes, akit több mint 100 milliós csalással, közokirat hamisítással és tizenegy rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

A szakértők szerint akár 11 évet is kaphat, ami azt jelenti, hogy nem láthatja majd felnőni az ikreit, Ádint és Mátét, akik 2020. január 3-án születtek. „Akármit is követett el, ő is ember, vannak érzései. A feleségére nyilván nem számíthat, őt is csúnyán átverte egy horribilis összegű hitellel, Regina az őrizetbevétele utáni napon fel is jelentette. Vagyis kimondhatjuk, hogy kifejezetten rosszban vannak, tőle nem várhat lelki segítségnyújtást Dávid. Ahogy azt sem, hogy az édesanyjukkal együtt meglátogathassák. Ez fáj neki a legjobban” – mesélte a Borsnak az énekes egy közeli ismerőse.

„Amikor a stiklijeit csinálta, nyilván nem gondolt bele, hogy mit is kockáztat. Most már sajnos tudja. Szerintem az anyagi jóléte, a szabadsága, de még az egészsége sem ér annyit számára, mint az a két pici gyerek, akik tinédzserek lesznek, amikor újra találkoznak majd. Mennyi elpocsékolt idő... Ezt már senki sem adhatja vissza nekik” – tette hozzá.

Május elején vették őrizetbe Fekete Dávidot, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, illetve más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. Az egykori megasztáros énekes egyes hírek szerint akár 11 év börtönbüntetést is kaphat, és a bíróság szerint a letartóztatásra azért volt szükség, nehogy nyoma vesszen a férfinak, illetve nehogy elkövessen más bűncselekményeket. Hamarosan lejár a 14 napos karantén, és Fekete bekerül a többi rab közé, Ambrus Attila szerint arra nem is lehet felkészülni, ami a zenészre vár – erről is a Borsnak mesélt.

„Börtöne válogatja, hogy milyenek a viszonyok, de abban például biztos vagyok, hogy mostantól pokol vár a börtönben Fekete Dávidra. Nem fizikai értelemben mondom. A haja szála sem fog görbülni. Nem lenne jó reklám a büntetés-végrehajtásnak, ha egy híres embert véletlenül megvernének a srácok, vagy esetleg egy lecsiszolt fogkefe vége csúszna a lapockái közé. Ilyen biztosan nem fog vele megtörténni. Az viszont igen, hogy bekóstolják majd a fiúk. Meg fogják találni, beszólásokat fog kapni, úgy nevezik majd, hogy »rejtett munkaerő«, ami egy szexuális utalás. Pszichológiai hadviselésnek már ez is elég, nincs az az ember, aki nyugodtan alszik egy olyan közegben, ahol nála kétszer, háromszor nagyobb izommennyiséggel megáldott, kétméteres, tetovált férfiak kerülgetik. A megjelenésük is alkalmas arra, hogy elrettentsék az embert.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?