NÍNÓ

Ezért menthetik fel a csecsemőgyilkos anyát

Zavartan kóválygott a gyilkosság után az a sülysápi asszony, aki otthonában vízbe fojtotta a négy hónapos kisfiát. A szomszédok szerint D. Tünde szülés utáni depresszióban szenvedett, így akár fel is menthetik a Ripost által megkérdezett jogi szakértő szerint.
  • Szerző: Ripost

Ma dönt a bíróság annak az asszonynak az előzetes letartóztatásáról, aki pénteken délután a kádba fojtotta négy hónapos csecsemőjét. Sülysápon még tegnap is mindenki a tragédiáról beszélt, arról, hogyan fordulhatott elő, hogy a 35 éves, gyámhivatalban dolgozó asszony megölte a saját kisfiát. Az asszony férjét otthon találtuk, egy barátja volt nála, de nyilatkozni nem akart.  A közeli szomszédok elmondták, hogy Tünde és a férje, Pisti szépen éltek, ezért is sokkolt mindenkit a tragédia.

Péntek délután arra figyeltünk fel, hogy Tünde fel-alá sétálgat az utcában

– mondta a szomszéd.

"Senkire sem nézett, csak bámult maga elé és elsietett. Azután vághatta fel az ereit, mert mi még nem láttunk vért. Miután Pisti hazaért, akkor hallottuk a mentőt, utána pedig azt, hogy Tünde vízbe fojtotta a kisfiukat, majd összevagdosta a csuklóját. Szülés utáni depresszió, azt mondják."

A betegség a szülés során megváltozott hormonális működés miatt alakul ki, teljes elmezavarba is átcsaphat.


"Ha bizonyítást nyer, hogy emiatt a tettes beszámíthatatlan volt tette elkövetésekor, hamarosan szabadlábra is helyezheti a bíróság, vagy kényszergyógykezelést rendelhet el, és a későbbiekben fel is menthetik"

– vélekedett dr. Kamarás Péter ügyvéd.

"Ehhez azt kell vizsgálnia a szakértőnek, hogy a szülési depresszió milyen mértékben befolyásolta cselekedetét."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?