Létrehozva: 2019.10.29.

Fejlemény a Fenyő-gyilkosság ügyében: ismét Portik a középpontban

Vizsgálják, hogy Portik Tamás volt-e a Fenyő-gyilkosság felbujtója, ezért perújítást rendeltek el ellene.

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte a perújítást a Fenyő-gyilkosság ügyében, az eljárásban azt vizsgálják, hogy Portik Tamás volt-e a felbujtó.

Képünk csak illusztráció!

A Fővárosi Ítélőtábla keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a táblabíróság megalapozottnak találta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség perújítási indítványát, és az iratokat megküldte a Fővárosi Törvényszéknek az eljárás lefolytatásához.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség augusztus végén jelentette be, hogy perújítási indítvánnyal fordult a Fővárosi Ítélőtáblához, mert álláspontja szerint Portik Tamás adott utasítást Jozef Rohácnak Fenyő János megölésére.

Akkori közleményük szerint azért terjesztették elő az indítványt „P. Tamás terhére”, mert „a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megbízást adott a már jogerősen elítélt J. R.-nak Fenyő János kivégzésére”.

Az indítvány szerint Fenyő János és Gyárfás Tamás médiavállalkozók között az 1990-es évek közepén üzleti vita, hatalmi harc és személyes ellentét alakult ki, és Gyárfás Tamás elhatározta, hogy megöleti Fenyő Jánost. Portik Tamáshoz fordult, aki Rohácot rávette a gyilkosság elkövetésére. Rohác 1998. február 11-én a II. kerületben, a Margit utcában gépfegyverrel kivégezte Fenyő Jánost.

Néhány éve az alapeljárásban a bíróság Rohácot részben Fenyő János megölése, részben a négy halálos áldozatot követelő, szintén két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás ügyében több emberen elkövetett emberölés miatt jogerősen életfogytiglanra ítélte. A bíróság akkor kimondta: az Aranykéz utcai robbantásnál Portik Tamás adott megbízást Rohácnak Boros József Károly megölésére.

Ugyanakkor a Fenyő János megölésére felbujtó személy kiléte akkor még ismeretlen maradt. A bűnüldöző hatóságok szerint azonban a Fenyő-gyilkosság ügyében azóta fellelt új bizonyítékok a korábbi bizonyítékokkal együtt már azt is alátámasztják, hogy az Aranykéz utcai emberölés felbujtójaként jogerősen elmarasztalt Portik Tamás adott utasítást Rohácnak Fenyő János megölésére is. Ezért pedig Portik Tamást egy újabb, perújítási eljárásban lehet felelősségre vonni, amit az ügyészség kért.

A fellebbviteli főügyészség azzal érvelt a perújítás mellett, hogy Portik már több emberen elkövetett emberölés felbujtójaként vonható felelősségre, amiért vele szemben lényegesen súlyosabb büntetést kellene kiszabni.

A közleményből az is kiderült, hogy Portik Tamás védője a perújítási indítvány elutasítását, illetve az eljárás felfüggesztését kérte. A Gyárfás Tamás ellen folyamatban lévő büntetőeljárás azonban a táblabíróság szerint nem tekinthető olyan előzetes kérdésnek, amely a perújítási eljárás felfüggesztését indokolná.

A Fővárosi Főügyészség július végén jelentette be, hogy vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Mentőautó karambolozott Budapesten, egy gyermek is a sérültek közt van

NÍNÓ

Most jött: Szörnyű késelés Zuglóban? Kiderült az igazság!

NÍNÓ

Most érkezett: Kigyulladt egy családi ház a Mézeskalács utcában, azonnal rohantak a tűzoltók

NÍNÓ

Dráma Budapesten, egy autó alatt szakadt be az úttest

NÍNÓ

Iszonyat Egerben: barátai előtt csapta meg az áram a tinit, mentőhelikoptert riasztottak

NÍNÓ

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

NÍNÓ

Holttestet találtak egy szentesi társasház előtt: egy végrehajtót késelhettek halálra

NÍNÓ

Súlyos áramütés: a vagon tetejére mászott egy egri fiú, az életéért küzdenek a kórházban