NÍNÓ

Felakasztotta magát a börtönben a fegyveres budapesti szökevény

Információink szerint felakasztotta magát a börtönben és meghalt a fegyveres szökött rabként elhíresült Sz. Károly.
  • Szerző: Ripost

Emlékezetes: a férfi nagy riadalmat keltett, amikor februárban megszökött a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből, a saját tárgyalásáról. Megtámadta az őt kísérő büntetés-végrehajtási őrt, fegyvert szerzett, amivel később a Markó utcában egy autóst kényszerített arra, hogy segítse a menekülésben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az őt üldözőbe vevő rendőröknek a XV. kerületi Nyírpalota út és Szentmihályi út kereszteződésében sikerült feltartóztatniuk. Sz. Károly megpróbált egy másik járművet szerezni a meneküléshez, ám a rendőrök – figyelmeztetés után – több lövést leadtak rá, ezek közül nyolc is eltalálta.

Fotó: Pixabay

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Édesanyja akkor úgy nyilatkozott: a fia azt szerette volna, ha lelövik a rendőrök. El akarta dobni magától az életet, de nem volt elég ereje megtenni a végső lépést. Egészen mostanáig. A információi szerint hiába figyelték kiemelten, mégis sikerült felakasztania magát.

Szeptemberben egyébként a rendőrség befejezte az ügy nyomozását, és 15 bűncselekménnyel gyanúsította meg őt: köztük például terrorcselekmény bűntettével, amiért életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatott volna.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?