NÍNÓ

Fenyő-gyilkosság: Ezt mondta Gyárfás Tamás a tárgyalóteremben

Gyárfás Tamás csütörtök reggel megérkezett a tárgyalásra, hogy folytassa tanúvallomását. Megállapította, hogy utoljára az úszó-világbajnokságon fotózták ennyien, majd leült. Így kezdődött meg a maratoni beszéde.
  • Szerző: Doris

Csütörtök reggel folytatódott a Fenyő-gyilkosság tárgyalása, Gyárfás Tamás maratoni hosszúságú beszédével – írja a Bors, élőben tájékoztatva a történésekről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Hatlaczki Balázs / Bors

Az ügyész a bűnjelekről kezdett beszélni, köztük egy lefoglalt merevlemezről és egy üres pendrive-ról. Gyárfás szeretett volna a merevlemez tartalmát megismerni, a bíró erre közölte vele, hogy a tartalmát esetleg megmutatják neki, de nem viheti haza.

Póta Péter bíró az ügyészt kérdezi, melyek azok a Fenyő János által üzemeltetett Népszavában megjelent cikkek, melyek negatív színben tüntették fel Gyárfást. Az ügyésznő közölte, be fogják azokat mutatni.

Gyárfás kijelentette, hogy csütörtöki beszédében rátér Tasnádi Péter vállalkozó szerepére.

Fotó: Hatlaczki Balázs / Bors

Kijelentette, hogy logikai módszerekkel is cáfolni tudja, hogy megbízta volna Tasnádit és Portik Tamást Fenyő megöletésével. Kifejti, hogy Tasádi vallomásai nem következetesek. Gyárfás elmondja, hogy sosem kérdőjelezte meg Fenyő kvalitásait, majd kijelenti, hogy nem állt baráti viszonyban Tasnádival, és nem haragudott Fenyőre, hiszen rendezték a Nap-Kelte című műsor jogaival kapcsolatos konfliktusukat.

Gyárfás felidézte, hogy régebben köztudott volt, hogy Tasnádi meg akarta öletni a volt feleségét, mert kiderült, hogy nem ő a kisgyerek apja, továbbá azt, hogy Tasnádi 2018-ban azt vallotta, hogy megbízást kapott Fenyő megöletésére, ám Kovács Lajos rendőrezredes néhány hónappal később már azt vallotta, hogy Tasnádi elmondta neki, hogy Gyárfás semmilyen Fenyő-ellenes felkéréssel nem kereste meg.

Gyárfás szerint Tasnádi összevissza beszél.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?