NÍNÓ

Forrnak az indulatok: ő fogadta be a pásztói gyerekgyilkos anyát

A pásztói nő szerdán kiszabadult a börtönből, a helyiek azonban ezt elfogadhatatlannak tartják.
  • Szerző: Ripost

Nem hittek a fülüknek a pásztóiak, amikor szerdán megtudták: kiengedték a börtönből H. Mónikát, az újszülött babáját feldaraboló anyát.

A 35 éves nő eltitkolt terhessége után szülte meg kisfiát egy patakparton tavaly, az új év első napján. A háromgyermekes asszony egy híd alatt adott életet egészséges kisfiának, majd megölte. Az ügyészség most emelt vádat ellene, és horrorisztikus részleteket közölt a gyilkosságról. A vád szerint Mónika többször megütötte, fojtogatta a kicsit, majd egy bicskával levágta a kezeit és a fejét is. A testrészeket a patakba szórta, a gyerek fejét később egy kutya találta meg.

A nőt egy éve előzetes letartóztatásba helyezték, élettársa akkor úgy nyilatkozott: kitart Mónika mellett. János telefonon megerősítette: párját januárban szabadlábra helyezték, de nem kívánt bővebben nyilatkozni.

"Már János sem él Pásztón, az a nő pedig jobban teszi, ha nem is jön ide többé" – mondta szerdán a Borsnak egy felháborodott helybéli, aki hozzátette: sokakkal egyetemben képtelen megérteni, miképp engedhetnek ki a börtönből egy olyan embert, aki ilyen kegyetlen módon képes végezni saját gyermekével.

"A bíróság úgy ítélte meg, hogy a letartóztatással elérni kívánt cél eny­hébb kényszerintézkedéssel is megvalósul" – magyarázta a lapnak dr. Pongó Erik ügyvéd, aki hozzátette, hogy ügyfele természetesen boldog volt, hogy kiszabadulhatott a rácsok mö­gül. Most elektronikus nyomkövetővel felszerelve tölti napjait. "Édesanyja fogadta be, az ő lakását nem hagyhatja el" – árulta el az ügyvéd.

Úgy tudni, testvére is tartja H. Mónikával a kapcsolatot. Az asszony nem találkozhat a gyerekeivel, akiket idő közben intézetbe adtak. A legkisebb vélhetően még mindig nem tudja, mit tett az anyja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?