NÍNÓ

Galgahévízi családi tragédia: döbbenetes, így szúrta le apját a kislány

Kiderült, pontosan mi zajlott le abban a házban, ahol egy 13 éves lány megkéselte az apját, hogy a családját védje.
  • Szerző: Ripost

Hátborzongató részletek derültek ki a galgahévízi családi drámáról, ahol a 13 éves Bernadett a szerettei védelmében halálra szúrta az édesapját.A Pest megyei település egyik családi házában megdöbbentő kép tárult a járőrpáros elé, amelyik elsőként érkezett a tragédia helyszínére. Az 55 éves családfő élettelenül feküdt a padlón, egy fiatal fiút több szúrás is ért a hasán, a középkorú édesanya pedig a nyakán sérült meg. A kórházban a fiún életmentő műtétet hajtottak végre, és a nőt is ellátták – írja a Blikk.

A tanúk elmondása szerint június 16-án délben az apa, ahogy már oly sokszor, most is ittasan ért haza. A lakásba lépve szinte azonnal a családanyára támadt, puszta kézzel ütötte, ahol csak érte. A nő nekiesett egy beltéri ajtó üvegrozettájának, ami azonnal betört.

A férfi felvett egy széttört üvegdarabot, amivel többször megvágta a nő nyakát, pont az ütőere mögött. A patália zajára megjelent az addig a szomszédban tartózkodó kamasz fiuk is, akit az apa a lakásban található legnagyobb késsel fogadott, és többször hasba szúrta. Az erősen vérző édesanya egy ventilátorral próbálta védelmezni két kisebb gyermekét, valamint sérült fiát és magát is, kevés sikerrel.  

A család egyetlen esélye az őrjöngő férfi ellen az volt, ha kimenekülnek a házból. A bejárati ajtó felé iramodva meglökték a férfit, aki ettől kiejtette a kezéből a kést. Felesége az ölében menekített kisgyermekkel és a hasba szúrt fiával kijutott az ingatlanból, a lány azonban odabent ragadt az őrjöngő apával. Bernadett a földön lévő kést felkapta, majd a továbbra is támadólag fellépő apja mellkasába szúrt. A férfi a földre zuhant, ekkor a mögé kerülő, pánikba eső lány többször is belemártotta a kést.

A környékbeliek szerint a lány szerény és barátságos, szerintük jogosan védte a családját.

A rendőrség az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja. Vizsgálják az ügyben a jogos védelmi helyzet fennállását – közölte a Zsaru magazinnal Horváth Sándor őrnagy.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?