NÍNÓ

Gázpisztollyal támadt kislányokra egy férfi a buszon

A tinédzser lányok csak szelfizni akartak, emiatt lett ingerült a férfi.
  • Szerző: Ripost

Egerből indult egy autóbusz Istenmezejére, melynek hátsó részében két középiskolás lány foglalt helyett, valamint mögöttük, az utolsó ülésen egy férfi. A középiskolás lányok egyike – mivel unatkozott – menet közben úgy döntött, hogy készít magáról néhány szelfit a tabletjével, melyet ennek érdekében az arca elé emelt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Erre pöccent be a mögöttük ülő 69 éves férfi, majd hangosan rászólt a lányra, hogy fejezze be amit csinál, különben feljelenti, lelövi, ha az ő arca is rákerül a képre. Szavait alátámasztva a férfi a táskájából elővett egy forgótáras gáz-riasztó fegyvert, majd a két ülés között a lányra fogta.

A tinédzser a tabletjén elmentett képeket mutogatva rémülten próbálta bizonygatni neki, hogy nincs rajta a fotók egyikén sem. A férfit azonban ez nem érdekelte és továbbra is fegyverével a képek törlését követelte a lányoktól, majd etnikai hovatartozásukat kihangsúlyozva lelövéssel fenyegette meg őket.

Végül a két kiskorú lánynak úgy sikerült megszabadulnia, hogy előre- siettek az utastérben, és leszálltak a buszról. Később az is kiderült, hogy a férfinak nem volt engedélye a gáz-riasztó fegyver viseléséhez.

A 2019. február 22-én történt ügyel kapcsolatban az ügyészség az emberi méltóság és egyes emberi jogok megsértése miatt vádat emelt a férfi ellen, aki megtagadta a vallomástételt.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségére is kiterjedően beismerő vallomást tesz, a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, emellett – a riasztófegyver elkobzásán túl – ítélje őt pénzbüntetésre is.

És ezeket olvastad már?