NÍNÓ

Éveken át azt hazudta, hogy rákos a fia: milliókat tett zsebre

Éveken át hamisan állította egy anya, hogy fia rákos beteg, de az adományokat zsebre tették. Több millió forintot szedtek össze.
  • Szerző: Ripost

A 60-as éveiben járó anya és fia 2017 óta nem rendelkeztek biztos jövedelemmel, ezért elhatározták, csalással jutnak pénzhez. Tervük szerint magánszemélyeket, cégeket, illetve egy daganatos betegeket támogató alapítványt kerestek meg telefonon azzal, hogy a fiú rákos, és műtétre, gyógyszerek kiváltására, egészségügyi ellátások fedezetére adományt kérnek, de valójában a büntetett előéletű fiú egészséges volt – írja a Tények.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A telefonhívásokat az anya bonyolította, aki ilyenkor síró, könyörgő hangon kérte a támogatást, többször azt állította, hogy a fia meghal, ha nem kap segítséget. A hiszékeny segíteni akarók 5 ezer forinttól több 100 ezer forintig terjedő adományokat utaltak az anya és a fiú bankszámláira, amelyet általában a fiú vett fel, a bankszámlákon egy fillér sem maradt.

Fotó: Pixabay

2017-ben a fiú egy alapítványt keresett meg, amelytől támogatást kért a nem létező daganatos betegségei kezelésére. Szerződést is aláírt az alapítvánnyal, melynek folytán rendszeresen pénzt utaltak neki. 2018-ban orvosi igazolást kértek a fiútól, aki ekkor egy hamis házi orvosi igazolást mutatott be, de addigra az alapítvány már közel 4 millió forint támogatást adott a vádlottaknak.

Az ügyészség 160 rendbeli csalással és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja az anyát és fiát. Az anya akár 2, míg fia 3 év börtönbüntetést is kaphat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?