NÍNÓ

Most érkezett: friss fejlemény a Budapesten elfogott kanadai gyilkosok ügyében

Emberölés miatt kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el Budapesten azt a két kanadait, akikkel szemben az ügyészség most meghozta az ideiglenes döntését.
  • Szerző: ripost

A kanadai hatóságok emberölés miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot két kanadai állampolgárral – egy 28 éves férfival és egy 26 éves nővel – szemben egy 2021. február 28-án, Kanadában elkövetett bűncselekmény miatt.

A bűncselekménnyel gyanúsítható páros Európába menekült.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a két személyt Budapesten elfogta.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a kiadatás törvényi feltételei fennállnak, ezért indítványt tett a Fővárosi Törvényszék előtt a két kanadai állampolgár ideiglenes kiadatási letartóztatásának elrendelésére.

Az indítványról a bíróság várhatóan a mai napon dönt.

Mint ismeretes, a kanadai rendőrök gyanúja szerint egy 28 éves szlovákiai születésű kanadai állampolgár és 26 éves kanadai barátnője február végén a kanadai Hamiltonban megölt egy 39 éves férfit, valamint több lövéssel életveszélyesen megsebesítette az ő 26 éves barátnőjét.

A kanadai hatóságok feltételezték, hogy mindkét szökevény elhagyta Kanadát, és Európában próbál elrejtőzni, ezért ellenük nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, és sajtófelhívást tettek közzé.

A körözöttek menekülésének a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya vetett véget. Együttműködve a kanadai és több európai rendőrséggel, hosszas hajsza után a magyar rendőrök lokalizálták a két szökésben lévő személy feltételezhető rejtőzködési helyét, majd 2021. június 12-én az esti órákban Budapest VI. kerületében, az utcán mindkét embert elfogták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?