Létrehozva: 2021.10.08.

Karambolozó migránsokat fogtak el a rendőrök Magyarországon

A eset péntek hajnalban történt Gönyűnél, Győr-Moson-Sopron megyében. A sérülteket kórházba szállították, a migránsok sofőrje ellen eljárás indult.

Embercsempészt fogott el a rendőrség péntek hajnalban Gönyűnél, Győr-Moson-Sopron megyében. A 29 éves szerb sofőr, aki tíz, iratok nélküli migránst szállított, a rendőröket látva gyorsítani kezdett az autójával, megcsúszott a vizes úton és egy oszlopnak hajtott.

A sofőrt a járőrök elfogták, mivel kiderült, hogy a járművében lévő tíz afgán migránst illegálisan akarta Ausztriába szállítani.

Migránsokat fogtak Gönyűnél (Fotó: police.hu)

A balesetben közülük hárman megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. Társaikat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.

A 29 éves szerb sofőr előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van. Ellene a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba az illegális migránsok Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök a katonákkal közösen tartóztatták fel őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltségen szolgálatot teljesítő készenléti rendőrök voltak azok, akik 2021. október 9-én 2 óra 10 perckor tíz határsértőt feltartóztattak Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai tunéziai, líbiai, szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. 23 illegális migráns Bács-Kiskun megyében
A szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 9-én 13 óra 40 perckor 23 külföldit tartóztattak fel Mohács-Újmohács közigazgatási területén. A magukat török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Két embercsempészt és 20 illegális migránst fogtak Szegeden
Csongrád-Csanád megyében egy moldáv és egy ukrán állampolgár ellen indul büntetőeljárás, mert a gyanú szerint 20 illegális migránst próbáltak meg jogellenesen Magyarország területére szállítani.
A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. október 8-án 21 óra 45 perckor Szeged belterületén vontak ellenőrzés alá egy cseh honosságú lakóautót, amit egy 19 éves moldáv férfi vezetett, míg mellette egy szintén 19 éves ukrán férfi tartózkodott. Az autóban rajtuk kívül 20 illegális migráns tartózkodott, akik szomáliai, szudáni, etióp, kameruni, nigériai, szír illetve jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a két 19 éves férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

vg.hu

Súlyos figyelmeztetés érkezett: összeomolhat az elektromos autók ellátási lánca

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Most jött: Szörnyű késelés Zuglóban? Kiderült az igazság!

NÍNÓ

Most érkezett: Kigyulladt egy családi ház a Mézeskalács utcában, azonnal rohantak a tűzoltók

NÍNÓ

Dráma Budapesten, egy autó alatt szakadt be az úttest

NÍNÓ

Iszonyat Egerben: barátai előtt csapta meg az áram a tinit, mentőhelikoptert riasztottak

NÍNÓ

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

NÍNÓ

Holttestet találtak egy szentesi társasház előtt: egy végrehajtót késelhettek halálra

NÍNÓ

Súlyos áramütés: a vagon tetejére mászott egy egri fiú, az életéért küzdenek a kórházban

NÍNÓ

Mindenhol a 14 éves Milánt keresik, otthonról tűnt el a fiú