NÍNÓ

Kettős tragédia: Csepelen gyalogost, Pesterzsébeten kerékpárost gázoltak el

Két baleset is történt az éjszaka, nem sokkal egymást követően. Mindkét esetben a teli zöld jelzés és a figyelmetlenség okozta a tragédiát.
  • Szerző: Ripost

Csepelen, a Táncsics Mihály utca és a Széchenyi István út kereszteződésében egy túlméretés szállítmányokat kísérő furgon elsodort egy gyalogost.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Ford az említett kereszteződésben megkezdte a balra fordulást, de vélhetően nem vette észre a vele párhuzamosan, a gyalogátkelőn áthaladó gyalogost, és elsodorta.

Képün illusztráció
Fotó: Pixabay

A jelzőlámpa ugyan teli zöld jelzést adott a sofőrnek, de épp ezért kellett volna figyelnie a vele párhuzamosan lévő gyalogátkelőnél.

A hatóság munkatársai még a helyszínen voltak, amikor már egy másik riasztást is kaptak. A XX. kerületi Baross utca és a Nagysándor József út kereszteződésében hasonló baleset történt – írja a Balesetinfó, ahol fényképek is láthatók a szerencsétlenségekről.

A pesterzsébeti balesetben egy kerékpáros volt az érintett, akit egy Dacia személyautó balra fordulás közben, szintén egy gyalogátkelőhelyen sodort el. Ebben az esetben sem figyelt kellő módon a sofőr a teli zöld jelzőlámpa mellett.

A csepeli balesetben a gyalogos középkorú hölgy gyalogos, míg a pesterzsébeti esetnél a kerékpárral közlekedő idős férfi is fejsérülést szenvedett. További vizsgálatok céljából mindkettőjüket a mentősök kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?